Sergio Agüero heeft nog geen week na zijn komst bij Barcelona al een half miljoen euro uitgegeven. Terwijl landgenoot Lionel Messi na 778 wedstrijden voor de club, waarin hij 672 keer scoorde, officieel vertrekt. De 33-jarige aanvaller, die nog vakantie viert na de winst van de Copa América, heeft zichzelf getrakteerd op een Ferrari nu hij mag gaan speler onder Ronald Koeman.

Sergio Agüero trakteert zichzelf op een Ferrari

In mei van dit jaar tekende Agüero transfervrij een tweejarig contract bij FC Barcelona, nadat hij sinds 2011 uitkwam voor Manchester City. De aanvaller wil namelijk op zijn minst 12 miljoen euro per jaar verdienen, maar nam uiteindelijk genoegen met 6 miljoen. Barça verkeerd in financiële nood, dus met zo’n hoge eis waren ze sowieso nooit akkoord gegaan.

Wegens blessureleed kwam Agüero dit seizoen tot slechts 14 optredens in alle competities. Agüero heeft ervoor gekozen om niet te wachten op een auto van de Catalanen, van het merk Cupra, zoals Frenkie de Jong. Nee, de Argentijn rijdt liever in razendsnelle plug-in hybride, de SF90 Stradale om precies te zijn, buiten zijn andere exotische auto’s om. En geef ‘m eens ongelijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JM automoción (@jmautomocion)

De SF90 Stradale heeft een doorontwikkelde en opgeboorde versie van een achtcilinder aan boord die 780 pk en 800 Nm uit zijn inhoud van vier liter perst. Daar blijft het niet bij, de SF90 krijgt namelijk bijval van niet één, niet twee, maar drie elektromotoren. De van 0 naar 100 km/h sprintijd is geklaard in nog geen 2,5 seconden, terwijl de topsnelheid van de plug-in 340 km/h is.

Wagenpark van de Argentijnse prof

Agüero verrichte de aankoop bij autobedrijf JM Automoción. Hetzelfde bedrijf waar de 17-jarige ploeggenoot Pedri een half jaar geleden zijn Lamborghini Huracán EVO kocht. Agüero is een groot autoliefhebber. Hij heeft ook onder meer een Range Rover Lumma CLR SV, een Nissan GT-R en een Ferrari GTC4Lusso. Na zijn vertrek bij Manchester City gaf hij zijn Range Rover Evoque cadeau aan een van de materiaalmannen. Die was erg uiteraard zeer blij mee, ook al verscheen ‘ie enkele dagen later alweer op de internetveilingsite eBay.

Agüero kwam gaf járen geleden aan spijt te hebben gehad van de aankoop van een Lamborghini Aventador. “Ik betaalde 1,2 miljoen euro voor die auto. Geen idee waarom. In zes jaar tijd heb ik er 1.200 kilometer mee gereden. En ik vraag me nu al twee jaar af waarom ik deze auto in godsnaam heb gekocht. Er zitten zelfs spinnenwebben op”, verzuchtte el Kun.

In het land van zijn nieuwe werkgever is hij minimaal 481.598 euro kwijt aan de Ferrari SF90 Stradale.