Dit bijzondere Rijks monumentale herenhuis uit 1901 zit boordevol karakteristieke en vorstelijke ruimtes en is gelegen in Noord-Brabant, in de buurt van Breda. Ondanks dat het pal in het centrum staat, claimt de makelaar dat de circa 565m² woonoppervlakte haast geruisloos is. Iets wat lang niet in ieder dorp of stad vanzelfsprekend is, verre van zelfs.

Herenhuis in Neo-Renaissance stijl

De chique woning in Oosterhout staat om en nabij de drie maanden op Funda. Het is direct gelegen aan het karakteristieke Heuvelplein, in centrum van Oosterhout. Rond 2003 á 2004 is de woning, in opdracht van de huidige eigenaren, op professionele wijze en onder begeleiding van een architect, aan een ‘complete renovatie en restauratie’ onderworpen. Denk aan nieuwe lak, een verbetering van de energiebalans en zijn enkele ruiten gecompartimenteerd.

herenhuis

Het bestemmingsplan op de Heuvel 12 laat zowel wonen, kantoorfuncties als horeca toe, en daarmee spreekt het een diverse groep mensen aan. Het is dan ook een uiterst geschikt locatie om woon en werk te combineren. Verder kenmerkt het pand zich door een stijlvolle trappen, een indrukwekkende ontvangsthal, glas-in-lood , gebosseerde lambrisering, een natuurstenen schouw. Al met al een vorstelijke bedoeling.

Oosterhout

Het souterrain heeft een oppervlakte van circa 204 m² en heeft meerdere ruimtes, waaronder een originele wijnkelder. De trap op naar boven en we komen na een aantal stappen uit in de de keuken, die is voorzien van een moderne keukeninrichting en vloerverwarming.

Op de eerste verdieping is een balkon met uitbuikend smeedijzeren balustrade op sierlijke consoles. Deze is te bereiken via de tv-kamer, die middels dubbel openslaande paneeldeuren in verbinding wordt gebracht met de sfeervolle living. Via dezelfde fraaie bordestrap ga je richting de tweede verdieping waar twee zolderkamers zijn naast de tweede badkamer. Bij elkaar opgeteld zijn er vier slaap- en twee badkamers.

Vraagprijs van het herenhuis in Oosterhout

Het herenhuis ligt op steenworp afstand van een  stadstuin en twee garages die genoeg parkeergelegenheid aanbieden voor vier bolides. Ga naar Funda voor meer beelden en informatie. Er zijn namelijk nog wel een aantal punten die je nog even wil doornemen. Zoals de asbest- en ouderdomsclausule. Als dat geen probleem vormt kan je hier gaan wonen voor € 1.890.000.