De transfer van de eeuw, en wellicht aller tijden, vond afgelopen week plaats. De enige zesvoudige Ballon d’Or-winnaar Lionel Messi verlaat na haast 20 jaar de club waar hij van jongetje, naar man, naar levende legende ging. De tissue die Lionel Messi gebruikte om zijn tranen te drogen bij de afscheidspersconferentie van FC Barcelona is door iemand meegenomen en wordt nu op een veilingsite aangeboden voor $1 miljoen.

Tissue van Lionel Messi die achterbleef na het afscheid bij FC Barcelona staat te koop

Zichtbaar emotioneel kondigde hij afgelopen weekend zijn vertrek aan na een twintigjarig dienstverband. Terwijl hij zijn tranen tevergeefs probeerde te verstoppen in zijn tissue, nam hij met frisse tegenzin afscheid van zijn trouwe werkgever FC Barcelona.

Ondanks de tegenvallende gang van zaken, zal de clubliefde ongetwijfeld aan blijven houden. De andere liefde in zijn leven, zijn vrouw, Antonella Roccuzzo, overhandigde hem een tissue tijdens zijn emotionele afscheid. Hiermee droogde Messi zijn tranen, niet wetende dat dit stukje papier nu voor hele andere doeleinden wordt gebruikt.

Tranen met tuiten …… 40 miljoen per jaar exclusief….. #Messi pic.twitter.com/BdbWk3tonq

Zowel de club als de speler hebben er alles aangedaan om bij elkaar te blijven, maar dat mocht niet baten. De financiële regelgeving binnen de La Liga was onverbiddelijk en uiteindelijk scheidden de wegen.

Binnen een halfuur waren alle ‘Messi-shirts’ uitverkocht

Enkele dagen geleden werd Messi officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club: Paris Saint-Germain. Volgens Fabrizio Romano gaat Messi bij PSG een jaarsalaris van 35 miljoen euro netto verdienen en ondertekent hij een contract voor twee jaar. De Parijzenaren moeten het vooral hebben van de naam ‘Messi’ en binnen nog geen half uur waren alle t-shirts met de bedrukking ‘Messi’ uitverkocht. PSG heeft maar liefst een miljoen Lionel Messi-shirts verkocht, in slechts een week sinds de Argentijnse maestro zich bij de club aansloot.

Dé tissue

Volgens Complete Sports slaagde een man die de persconferentie bijwoonde erin de weggegooide tissue van Messi te bemachtigen. Diegene kreeg meteen dollartekens in zijn ogen en heeft het kleffe doekje, inclusief zoute tranen, online aangeboden op Meikeduo, een internationale e-commerce website, voor het astronomische bedrag van 1 miljoen.

De persoon achter de veiling beweert dat de tissue genetische materiaal van de voetballer bevat waarmee je in wezen een voetballer zoals hij zou kunnen klonen. Het lijk ons nogal onwaarschijnlijk, maar voor €1 miljoen kan je zelf de proef op de som nemen.

Messi