In alle uithoeken van de wereld zijn prachtige woningen aan te treffen. En iedere woning heeft zo z’n uniekheid. Hetgeen dat deze woning in het noorden van de staat Michigan, vlakbij de grens met Canada, onderscheidt van de rest is het gigantische boothuis.

Bekende botenbouwer in de omgeving creëerde het boothuis

De bedenker en maker van deze woning maakte deel uit van een bekroond bedrijf voor het ontwerpen van boten, waar verder geen details over worden losgelaten. Wel zien we dat het huis drie verdiepingen beslaat en beschikt over vijf slaapkamers plus een extra oppassuite, 7 volledige badkamers en 4 halve baden. Maar het meeste beeldmateriaal is omtrent het ruime inpandige boothuis, dat plaats biedt aan meerdere boten van diverse formaten, gelegen aan het prachtige Round Lake van 475 hectare groot.

boothuis

Het huis is doorspekt met rijk mahoniehout wat resulteert warme en uitnodigende woonruimtes, waaronder een grote woonkamer met gebogen ramen met uitzicht op het meer en een verzonken bar met uitzicht op het botenhuis. Het botenhuis is op zijn plaats weer d boeiende grote plafonds met 22 elektrische takels, een uitpomp, verstelbare dokken, een werkplaats, luchtcompressoren en wordt allen zichtbaar door de onderwaterverlichting.

Een verfijnde keuken komt uit in een intieme eethoek en een grote kamer die wordt vergezeld door een tweezijdige open haard. De bruine kroeg op de derde verdieping is wordt gecentreerd door een U-vormige bar en beschikt over een shuffleboard-tafel van professionele lengte, een antieke bowlingmachine en vele andere flipperkasten en elektronische spellen. De kamer is compleet met een zithoek met eveneens een open haard en een eigen buitenterras met uitzicht op het meer.

bar

Er zijn twee gastensuites en alle slaapkamers hebben een eigen badkamer. De woning draai haast geheel om het buitenleven, maar binnen kan de eigenaar zich ook prima vermaken. Je moet er wel van houden, want de inrichting is wel te bestempelen als antiek.

Waarde(s) van de woning

Ga langs Realtor om meer te zien van deze watervilla. Het eigendomsoverzicht van de makelaar is van de vorige aanbieding toen de woning te koop stond op 2 maart 2019, want momenteel is al bewoond. Zillow schat de waarde van het huis op zo’n $5,596,600, terwijl de bouwer, “een plaatselijke legende”, zegt dat het niet vervangen kan worden voor minder dan $10 miljoen.

boothuis