Het Franse automerk Bugatti staat vooral bekend om hun oogverblindende auto’s, maar dat is niet het enige waar de fabrikanten uit Molsheim zich mee bezig houden. In samenwerking met het Spaanse merk IXO (Icononic Xtrem Objects) brachten ze een ultramoderne pooltafel uit. Om het net zo exclusief te maken als hun razendsnelle bolides, werd de oplage beperkt tot slechts 30 stuk.

Amerikaan valt voor de charmes van een limited edition Bugatti pooltafel

Voor een normale pooltafel betaal je ongeveer € 330, maar Bugatti heeft dit flink opgeschroefd met hun interpretatie. Voor een bedrag van € 300.000 is één van de dertig pooltafels van jou. Er is er al één verkocht aan een Amerikaanse klant. Er is vrijwel niets bekend over deze klant, maar wie dit soort bedragen kan missen voor een pooltafel zit goed in de slappe was. Voor het zelfde geld heb je weliswaar een Lamborghini Urus kopen of drie Range Rover SVR’s, maar goed, iedereen is anders. Zo blijkt maar weer.

De speeltafel is opgemaakt uit koolstofvezel en billet aluminium. De eerste reeks foto’s van de officiële fotoshoot is recentelijk vrijgegeven door de Franse autofabrikant, waarop het blauwe object van verlangen naast een Bugatti Divo te aanschouwen is.

“Het is ons een genoegen om getuige te zijn van het eerste exemplaar van de Bugatti pooltafel die door IXO is voltooid”, liet Bugatti President Stephan Winkelmann weten. “Samenwerken met een productiepartner die de kwaliteiten en waarden van Bugatti matcht met extreem hoogwaardige materialen en ongeëvenaarde normen is van groot belang voor ons.”

pooltafel

Overigens is de pooltafel ontworpen met jachteigenaren in gedachte. De pooltafel is namelijk aangedreven met een systeem die ervoor zorgt dat ‘ie perfect recht blijft staan als je je op de zee bevindt. Het is uitgerust met een gyroscopische sensor en een servo-aangedreven systeem dat de poten automatisch in 5 milliseconden aanpast, waardoor het perfect is voor gebruik op jacht. En zal hiermee ook meteen de eye-catcher van het schip worden.

Bugatti’s keuen zijn ook gemaakt van koolstofvezel

Wanneer je de pooltafel aanschaft krijg je er ook andere toebehorende attributen er op de koop bij, zoals een muur display bij die de score bijhoudt, een LED Plafondlamp, een zwarte krijtdoos, en een leren tas waar de ballen in bewaard kunnen worden. Uiteraard zijn de keuen ook van de partij, maar net iets anders dan je doorsnee houten stoot-stok. Deze van Bugatti zijn net als de tafel gemaakt van koolstofvezel en hebben uiteinden van geanodiseerd aluminium die zijn geïnspireerd op de knoppen van de Bugatti Chiron en Divo.

Limited edition pooltafel