Twee jaar geleden kondigde Aston Martin een samenwerking aan met de producenten van James Bond om replicamodellen van de DB5 uit de Bond-film Goldfinger te fabriceren. Echter werden er maar 25 exemplaren gepland met een prijskaartje van $ 3,5 miljoen per stuk. We kunnen het goed voorstellen dat je hierbij achter het net hebt gevist, maar er is goed nieuws. Maak kennis met de Aston Martin DB5 Junior, met allerlei 007-waardige gadgets – speciaal voor je kroost.

Aston Martin DB5 Junior van The Little Car Company

De elektrische auto is gemaakt door The Little Car Company, een bedrijf dat iconische auto’s nabouwt op schaal. De Aston Martin DB5 Junior is niets nieuws, maar de ‘No Time To Die Edition’ beslist wel. Zodat alles in handbereik is van je kroost is de Aston Martin DB5 Junior 66% qua grootte ten opzichte van het originele model. Hierdoor kan je als lange Nederland nog nét plaatsnemen, maar comfortabel is iets anders.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Little Car Company (@little.cars)

De No Time to Die-editie is elektrisch aangedreven en heeft een actieradius van 128 kilometer op een volle lading. De klasbak beschikt over een quad-pack van 1,8 kWh-batterijpakketten en heeft een vermogen van 21,5 pk. Daarmee kan ‘ie topsnelheden bereiken van zo’n 72 kilometer per uur, wat behoorlijk snel is voor een miniatuur-versie van een klassieke sportwagen.

‘No Time To Die’-kenmerken

De‘No Time To Die Edition’ beschikt over de gadgets waar James Bond groot mee is geworden. Zo kun je machinegeweren uit de koplampen laten komen en kan je nageslacht een rookgordijn op laten komen om z’n klasgenootjes te snel af te zijn.

Aston-Martin-DB5

Verder kun je een rookgordijn laten optrekken, beschikt de elektrische auto over een ‘Skid Mode’ om een naderende schurk mee te desoriënteren en tref je nog een aantal typische 007-gadgets. Die bedien je met een verborgen panel. Uiteraard kun je ook de kentekenplaat met een druk op de knop laten omwisselen.

Beperkte oplage van 125 stuks

De No Time to Die-editie van de Aston Martin DB5 Junior wordt geproduceerd in een oplage van 125 exemplaren. Prijzen starten bij £ 90,000 (omgerekend € 105.000), exclusief belastingen.

Geen die-hard Bond-fan? De Little Car Company verkoop ook nog een Ferrari Testa Rossa J en een Bugatti Baby II.