Tuurlijk, als je de kans krijgt om een Corvette C8 te rijden, pak je die met beide handen aan. Wanneer je jarenlang hebt gespaard om dit gewilde exemplaar op te pikken, mag je daar ook trots op zijn. Echter denkt niet iedereen er zo over en besluiten sommigen het boevenpad op te gaan. Zoals hier het geval is, toen een Amerikaan bij een Chevrolet-dealer in Virginia er vandoor ging in deze sportieve Coupé, terwijl de autoverkoper nog zijn praatje probeert af te ronden.

Corvette C8 wordt gejat onder het oog van de autoverkoper

Met een tekort aan C8 Corvettes, vanwege de beperkte productie en lange wachtlijsten, lijkt het erop dat potentiële klanten ongeveer tot alles in staat zijn om er toch aan een te komen. Uiteraard valt daar ook stelen onder. Ver kwam de dief in kwestie niet, want de wagen werd een paar straten verderop weer aangetroffen. Op een video op de C8 Corvette and Friends-pagina op Facebook zijn we getuige van de ergste nachtmerrie van een autoverkoper. Na een kleine schijnbeweging trapte de ogenschijnlijke geïnteresseerde koper de C8, in de kleur Red Mist Metallic Tint, ‘m flink op z’n straart.

En dat op z’n staart trappen is geen understatement bij deze bak. De krachtige C8 wordt namelijk aangedreven door een 6,2-liter V8-motor die 495 pk en een koppel die 470 Nm produceert. Deze klassieke V8-stoterstang is gekoppeld aan een geavanceerde 8-traps automatische transmissie met dubbele koppeling die de C8 in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/h knalt. Niet ongehoord rap, maar wel genoeg om een dealer te snel af te zijn.

Als we kijken naar de 2020-versie van de C8, hebben te maken met prijzen van ongeveer $ 59.995, omgerekend € 53.000, afhankelijk van de functies. Maar gezien de beperkte oplage en de ellenlange wachtlijsten is de marktwaarde een stuk hoger. Echter zal de gepakte boef hier nimmer van kunnen profiteren.