Ieder jacht heeft zo’n eigen uniekheid, eigenaardigheden en troeven. Daar is DAR Oceano beslist geen uitzondering op. Het jacht heeft namelijk vier verdiepingen, een prachtig terras en het design is geïnspireerd op een van de meest intimiderende roofdieren in het water: de haai. Het ontwerp komt uit de koker van Luiz DeBasto en werd in 2018 door Jordaniër Ziyad al Manaseer, met een geschat vermogen van $ 10 miljard, gekocht.

DAR Oceano van binnenuit

De miljardair heeft zichzelf daarmee getrakteerd op een vaartuig met op het middelste dek een jacuzzi en talloze plekken om te loungen. De eettafel, die comfortabel plaats biedt aan 12 personen, heeft een bijzonder designkenmerk. Het centrum, gemaakt van glas en verlicht met LED’s, kan worden verlaagd om champagne, kaviaar of oesters gekoeld te houden

Op het voordek is een apart zwembad en op het bovenste dek is een helikopterplatform die niet over het hoofd gezien kan worden. Elders heeft DAR Oceano ingebouwde glijbaan die wordt ingezet voor een duizelingwekkende val van bovenaf. Er zit verder veel glaswerk in, terwijl het voor de buitenwereld, zelfs met lichten aan, onmogelijk is om van buitenaf te zien wat er zich achter het glas afspeelt.

DAR Oceano

Op het 90 meter lange jacht is er in totaal plaats voor 14 mensen en binnen zijn er zes aparte cabines verdeeld. Waarvan twee VIP-cabines en vier dubbele cabines, allen compleet met eigen badkamers. Er is natuurlijk ook nog een master bedroom die zich op de bovenste verdieping van het jacht bevindt. Deze master bedroom heeft ook nog een eigen terras met een jacuzzi. Andere opvallende kenmerken zijn het zwembad op het bovendek compleet met een waterval, de hamam, sauna en een spa.

“Met 120 verschillende stoffen, 24 zadelleersoorten en een verscheidenheid aan artistieke afwerkingen en glas was het interieur echter zeer complex om uit te voeren”, aldus de bouwer, scheepswerf Oceanco uit Alblasserdam.

De interieurs zijn daarentegen weer geïnspireerd op de natuur en veelal voorzien van gebeitst esdoornhout. Er zijn felle kleuren gebruik die verwijzingen vertonen naar de flora, vissen en het zeeleven. Om te voldoen aan de vraag van de eigenaren naar een licht, maar comfortabel interieur, gebruikte interieurontwerper Valentina Zannier van Nuvolari Lenard design, op maat gemaakte lichte stoffen en leersoorten.

DAR Oceano