Het gaat om een van de meest iconische huizen in Californië, getiteld: The Hearst Estate. Het was het toneel voor de bloederige ‘paardenkopscène’ in The Godfather, maar er zijn hier ook scènes opgenomen The Bodyguard en vonden hier andere besloten bijeenkomsten van A-listers plaats. Nadat er begin april $80 miljoen korting op werd gegeven, is de villa dan eindelijk van de markt.

The Hearst Estate uit The Godfather

The Hearst Estate werd gebouwd in het jaar 1927 in een mediterrane stijl. In 1946 werd de villa gekocht door William Randolph Hearst, een invloedrijke Amerikaanse krantenmagnaat, waar de film Citizen Kane op is gebaseerd, en zijn toenmalige partner Hollywood-actrice Marion Davies, een van de grootste comédiennes uit haar tijd. Het koppeletje resideerde hier in Los Angeles tot het overlijden van Hearst in 1951.

The Godfather

De afgelopen veertig jaar was The Hearst Estate eigendom van bankier en advocaat Leonard M. Ross, die in 2010 persoonlijk failliet ging. Vorig jaar augustus werd het onderdak voor $125 miljoen in de etalage gezet, maar bleek weinig kans op slagen te hebben. De failliete bankier zat ongetwijfeld met zijn handen in zijn haren en zag geen andere uitweg dan de vraagprijs flink te verlagen.

‘An offer you can’t refuse’

In april 2021 werd de prijs verlaagd naar $89,75 miljoen en in juni naar $69,95 miljoen, terwijl het in 2016 ooit nog werd aangeboden voor $195 miljoen. Vanaf dat moment kwamen er serieuze kapers op de kust, die werden beoordeeld door de faillissementsrechtbank. Uiteindelijk accepteerde de rechtbank een prijs van $47 miljoen.

buiten

Maar wees niet getreurd, de sleutels van de villa kunnen nog altijd aan jouw sleutelbos belanden, want de koper gaat het gebouw, dat geclassificeerd is als National Historic Landmark, op het veilingblok zetten – in de hoop er nog een financiële slag uit te slaan. Zoals Vito Corleone dat ook gedaan zou hebben.

19 SLAAPKAMERS EN 29 BADKAMERS

Wat vast staat, is dat de nieuwe eigenaar in luxe kan gaan leven. The villa uit The Godfather staat telt 19 slaapkamers, 29 badkamers, een groot tennisveld, een oprijlaan van 250 meter lang en twee zwembaden die bieden verkoeling in het Californische klimaat. Het interieur van de villa is daarentegen prachtig en antiek, precies als in de film naar voren komt en heeft als kenmerk een gigantische bibliotheek die twee verdiepingen beslaat, evenals twee bioscopen om alle Godfather-films op gepaste wijzen nog eens te herbeleven.

The Godfather bibliotheek
The Godfather