Zwitserse horlogefabrikant Hublot opereert sinds 2008 onder de vlag van LVMH en vertegenwoordigt de ‘Art of Fusion’. De uurwerken van het in 1980 opgerichte merk uit Nyon zijn te kenmerken aan het eigenzinnige ontwerp en de, meestel, rubberen band, die contrasteert met de wijzerplaat. Hublot fabriceert jaarlijks circa maar 28000 en hebben een nieuwe model geïntroduceerd. Hun webshop is nu een horloge rijker, dankzij de toevoeging van de Spirit of Big Bang Gold Crystal: een donker horloge met gouden accenten.

Spirit of Big Bang Gold Crystal van Hublot

Om het horloge te fabriceren heeft Hublot met succes goud weten om te zetten tot goudkristal, waarbij ieder kristal uniek is. Goudkristal is de oorspronkelijke staat van goud, afgezet in rotsnaden voordat er erosie plaatsvindt. De blootstelling aan de elementen verandert het in klompjes en vlokken en af en toe wordt goudkristal bewaard gebleven en onder verzamelaars een prijs opgelegd die ver boven de prijs voor goud ligt.

“Als een echte alchemist van onze tijd heeft Hublot nu een unieke techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om natuurlijke kristallisatie bijna exact te reproduceren. Door het zuiverste 24-karaats goud te verhitten tot het smeltpunt van 1064,18 graden Celsius, vervluchtigen de atomen om een ​​gasvormig mengsel te vormen voordat ze in elkaar grijpen als de temperatuur daalt en een open, gebeitelde structuur vormen,” aldus de Zwitserse horlogefabrikant.

Het proces kent een hoge moeilijkheidsgraad waardoor een aanzienlijk deel van het percentage niet in aanmerking komt om op de wijzerplaat te verschijnen. Sterker nog, slechts 20% van de kristallen zijn geschikt voor gebruik. Dat kleine percentage dat wel geschikt wordt geacht worden vervolgens aangebracht op een zwarte wijzerplaat, voordat ze op hun plaats worden gezet onder 20 lagen transparante lak. Deze worden vervolgens gepolijst om ervoor te zorgen dat het vrijwel onzichtbaar wordt en in plaats daarvan de focus komt te liggen op het gouden kristal.

Verkrijgbaar in 39 mm en 42 mm

Gehuisvest in Hublot’s tonneau-vormige Spirit of Big Bang-behuizing, hier bedekt met zwart keramiek voor optimaal contrast, is de 4Hz automatische Spirit of Big Bang Cristal d’Or verkrijgbaar in 39 mm en 42 mm-versies nu via Hublot , respectievelijk geprijsd op $ 28.400 (omgerekend € 24.137)  en $ 29.500 (omgerekend € 25.072).

Ga naar de website van Hublot om te kijken of het iets voor jou is.