Zoals al maanden geruchten , heeft het meest luxueuze submerk van Mercedes aangekondigd dat het zijn honderdjarig bestaan ​​zal vieren met een exclusieve S-Klasse- variant genaamd Edition 100. De glamoureuze sedan combineert schoonheid en kracht dankzij een gedurfde V12 motor en een waslijst aan interieur-kenmerken die je in de watten leggen.

Het ontstaan van Mercedes-Maybach

In feite bestaat Maybach al sinds 1909, maar in 1921 werd er voor het eerst de naam van medeoprichter Wilhelm Maybach aan gekoppeld. Terwijl ze in eerste instantie begonnen als fabrikant voor motoren van zeppelins, groeide het bedrijf uit tot een grootmacht in de automakelarij. Hedendaags is Maybach slechts een divisie binnen Mercedes, nadat het in 1960 werd overgenomen, maar alsnog zijn er genoeg redenen om het 100-jarige jubileum te vieren.

Foto: Mercedes-Maybach

Mercedes-Maybach S680 4MATIC ‘Edition 100’

De details zijn waar de 100 Edition zich echt onderscheidt van de toch al luxueuze S-Klasse. De verder onaangeroerde buitenkant is met de hand beschilderd in tweekleurig Cirrus Silver en Nautical Blue. De indrukwekkende vierdeurs staat ook op een set 20-inch monoblock gesmede wielen, afgewerkt in donker chroom. Elders zijn er diverse ‘Edition 100’-emblemen aanwezig en wordt het bakbeest geleverd in een tweekleurige Cirrus Silver/Nautical Blue handgeschilderde afwerking.

Foto: Mercedes-Maybach

Om de kopers van een Edition 100 extra in de watten te leggen, voorziet Mercedes-Maybach speciale, los van het doorgestikte leer in Crystal White en Silver Grey Pearl – geaccentueerd met Piano Black-afwerking, krijtstreepdetails en veel Edition 100-badges. De auto heeft niet het enorme, dashboard-overspannende MBUX Hyperscreen van het merk, maar het digitale metercluster en het infotainmentsysteem nemen beide een aanzienlijke hoeveelheid visueel onroerend goed in beslag. Er zijn ook schermen aan de achterkant van de hoofdsteunen van de voorstoelen zodat passagiers achterin het nieuws of bingeshows kunnen inhalen terwijl ze nippen aan bubbels uit de champagnekoeler achterin.

Interieur is goed geïsoleerd tegen het gebrul van de V12

De Edition 100 zal gebaseerd zijn op de eersteklas Maybach S680 4MATIC sedan die eerder dit voorjaar werd aangekondigd. De twee auto’s zijn technisch gezien in principe identiek, wat betekent dat de nieuwe variant wordt aangedreven door dezelfde 6,0-liter V12-biturbomotor. Het interieur is goed geïsoleerd, zodat je het gebrul van de V12 nauwelijks tot niet meekrijgt.

Maybach interieur

Foto: Mercedes-Maybach

Prijzen zijn nog niet bekend, maar voor de Mercedes-Maybach S680 tik je normaal gesproken dik €310.000 af. De leveringen zullen naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar beginnen. Later dit jaar volgt er naar verwachting ook een jubileumeditie van de GLS 600 SUV, dus je deze keer achter het net vist kun je het altijd volgend jaar nog eens proberen. Toch vinden we de S680 een stuk fraaier.

Foto: Mercedes-Maybach

Maybach

Foto: Mercedes-Maybach