Als je van moderne schepen houdt, ben je hier aan het goede adres. Het moderne superjacht is door jachtontwerper Kurt Strand ontworpen. De Norway is geïnspireerd op de beruchte langschepen van zijn voorouders, met name vanwege de vierkante zijlen. Het is een ode naar de vikingschepen, maar Strand heeft het wel in een nieuw, modern jasje gestoken.

Modern vikingschip met drie zeilen

Vanbinnen lijkt het helemaal niet meer op een schip uit de tijd van de vikingen, sterker nog moderner dan dit kan op dit moment niet. Althans voorganger Miami was een superjacht concept met twee helikopterplatformen, twee Mercedes offroad-trucks en een nachtclub is superjacht Norway een stukje klassieker. Omdat het jacht een groot zeil heeft is het afhankelijk van de wind zou je denken, maar dit is zeker niet het geval het schip is uitgerust met waterstofcellen voor gebruik bij lichte wind zonder zon.

Met vooraanstaande technieken moet de Norway in staat zijn om de zeven zeeën over te zeilen zonder schadelijke emissies. Het letterlijke hoogtepunt van het jacht is een lift die zich in de middelste mast bevindt. Als je uitzicht nodig hebt waardoor je je koning van de zee voelt zit je daar goed. De lift brengt gasten naar de top om te staren naar een oneindig uitzicht op welke oceaan dan ook.

De faciliteiten en activiteiten op Norway

Norway biedt ruimte aan 24 eigen gasten in 12 schitterende privé suites, Het schip heeft ruimte voor 40 bemanningsleden. Het jacht heeft alle superjacht functies zoals een helikopterplatform, een lift naar de hangar en een groot zwembad op het achterdek.

Norway

De tender garage heeft een eigen onderzeeër en een aantal jetski’s, verder is er een grote lobby waar je lekker kan relaxen met een glaasje champagne. Er is ook nog een spa, een strandclub, een binnenzwembad, een bioscoop, een supercar garage en zelfs een ziekenhuis met drie verpleegkundige. Één ding is zeker: Strand heeft ervoor gezorgd dat er letterlijk niks ontbreekt op dit grote jacht, qua faciliteiten en activiteiten.