Jaeger-LeCoultre is een Zwitsers horlogemerk dat in 1833 is opgericht. Het was in 1994 toen Jaeger-LeCoultre het eerste klinkende Reverso-uurwerk maakte, de Reverso Répétition Minutes. Het stamt uit de tijd dat JLC ​​zijn expertise op het gebied van hoge complicaties herontwikkelde en erin was geslaagd een minutenrepeater voor een polshorloge te miniaturiseren. Om deze knappe prestatie te eren, introduceert het merk de limited-edition Reverso Tribute Minute Repeater.

Jaeger-LeCoultre viert minuutrepeatercomplicaties met nieuw horloge

Jaeger-LeCoultre organiseert van 21 september tot en met 5 oktober de Sound Maker-tentoonstelling in New York om zijn rijke erfenis in klokgelui uurwerken en enkele van de belangrijkste minuutrepeater complicaties te vieren. Ter gelegenheid hiervan heeft de horlogemaker deze nieuwe limited edition uitgracht.

Jaeger-LeCoultre

De Reverso Tribute Minute Repeater presenteert een frisse visuele interpretatie van het iconische Reverso-thema. Beide wijzerplaten geven dezelfde tijd aan, maar hebben zeer verschillende persoonlijkheden. De wijzerplaat aan de voorkant is volledig geskeletteerd en onthult de complexe werking van de minutenrepeater.

“Het nieuwe uurwerk onderscheidt zich door wijzerplaten aan zowel de voor- als achterkant, wat een frisse visuele uitdrukking geeft aan het tijdloze Reverso-ontwerp, evenals aan het minuutrepeatermechanisme zelf. Hoewel de wijzerplaten beide dezelfde tijd weergeven, zijn ze heel verschillend van karakter – de ene uitbundig, de andere soberder.”

Anderzijds accentueert en versterkt de Reverso-wijzerplaat de rechte lijnen. Verticale Côtes de Genève strepen strekken zich uit over de gehele hoogte van de plaat, die tevens dienst doet als wijzerplaat. De Reverso Répétition Minutes wordt aangedreven door een herziende versie van het interne kaliber 944 van het merk met een gangreserve van 35 uur.

Lees er meer over op de website van Jaeger-LeCoultre.

Jaeger-LeCoultre