De Brabus G700, en eigenlijk alle Mercedes-AMG G63 modellen, vergaren veel aandacht van tuners én kopers. Niet geheel verassend. Want oké, over smaak valt niet te twisten, maar je trekt wel veel bekijks en het is een echte autoriteit op de weg. Iets wat voor sommigen helemaal het einde is. Maar ja, dat is het geval bij haast iedere G-klasse, dankzij de Platinum-editie van de Brabus G700 steek je toch met kop en schouders boven de concurrentie uit, figuurlijk dan.

Platinum Brabus G700

Dit bakbeest is in de basis nog altijd een Mercedes-AMG G63, maar onder de naam Platinum Brabus G700 zijn er toch een aantal upgrades te vinden. Ook al is dit eigenlijk ook al een getunede G-Klasse. Brabus hebben ‘m in eerste instantie al voorzien van een ‘Widestar’-bodykit, waardoor het bakbeest brede wielkasten, bumpers en grille heeft gekregen. Evenals een koolstofvezel motorkap, en reserveband achterop, om het gewicht te verlagen.

Brabus G700

De eerste is de technische upgrade van de G700 is, zoals de naam al suggereert, de met de hand geassembleerde AMG 4,0-liter twin-turbo V8-motor van de reguliere 585 pk naar niet minder dan 700 pk gesprongen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Platinum Group (@platinum_group)

Adventure-package

Maar is ‘ie dan af? Nee, nog niet helemaal. Ook het Amerikaanse Platinum Motorsports is zich ermee gaan bemoeien en gooiden er een Adventure-package op. Dit houdt in dat de G wagon middels een lift-kit is verhoogd is, dat er nieuwe (Brabus)velgen zijn toegepast, en grotere banden zijn gemonteerd en om de term Adventure eer aan te doen: een roofrack. Daarnaast zijn er covers voor de koplampen en een grote lier. Wel zo handig, aangezien de Platinum Brabus G700 ook off-road tot z’n recht moet komen.

Wanneer je off-road zorgen de felle LED’s op de het dak om je een weg te banen door het holst van de nacht. Ten slotte is er een ladder aanwezig om het dak te kunnen klimmen voor wanner je nét iets te diep in het water terecht bent gekomen. Veiligheid voorop!

Net als het bakbeest is de prijs intimideert en fors. Volgens zijn makers kost de Platinum Brabus G700 rond de €500.000. Aanzienlijk duurder dan de ‘standaard’ Brabus G700, die zo’n € 115.500 moet kosten.