Ellenlange glijbanen, een overvloed aan palmbomen, inheemse hutjes, rotswanden en sauna’s allemaal onder een dak van wel 66.000 m². Hoe klinkt dat? Tropical Islands is de klinkende naam die de voorgaande opsomming huist. Het ligt op nog geen uurtje rijden vanaf Berlijn, in het plaatsje Krausnick, en met een constante temperatuur van 26 graden, wordt de leefsituatie van een regenwoud levensecht nagebootst. Het Duitse zwemparadijs is voor zo’n 1,3 miljoen bezoekers per jaar.

Gigantisch tropisch zwembad vlakbij Berlijn in een dome

In de reusachtige overkoepelende dome vind je een tropisch regenwoud, een zee met 200 meter lang strand, whirlpools, een lagune en meerdere glijbanen. Je kunt er zelfs overnachten in een tropische boomhut als je wilt. Dat is misschien wel handig, als je ziet hoe reusachtig dit waterpretpark is.

Tropical Island-1

Sinds de opening in 2004 is het in eigendom van de Maleisische firma Tanjong. De omzet bedraagt zo’n 70 miljoen euro per jaar. Het park heeft verschillende uitbreidingsmogelijkheden en werd in 2018 gekocht door de eigenaar van Attractiepark Slagharen.

Tropical Island-3

In Tropical Islands nemen ze ‘subtropisch’ wel heel letterlijk. Zo’n 50.000 planten en verschillende zandstranden vormen tezamen het decor van het kolossale bolwerk, terwijl enorme zwembaden de woeste zeeën nabootsen.

Vanuit een 27 meter hoge toren kun je kiezen uit vier ellenlange glijbanen. In de snelste banen kun je wel tot wel 70 kilometer per uur behalen. Niet jouw ding? Pak je rust in één van de sauna’s of laat je masseren langs de boulevard. Of ga iets actief doen, zoals minigolfen, beachvolleyballen of naar de arcadehal.

Overnachten in de dome

Daarnaast kun je ook genieten van culinaire gerechten in de talloze restaurants. De hal is zo ontzettend groot, dat je er zelfs een ballonvaart in kunt maken. Als volwassenen betaal je 46 euro voor een dagticket, terwijl kinderen tot vijf jaar gratis toegang krijgen. Check de website om een heerlijk dagje uit in te plannen. Zet wel even de vertaler aan als je de Duitse taal niet machtig bent.