Hoofdstad Lissabon staat bekend om zijn fado muziek die in de wijk Alfama overal te horen zijn. In deze liederen worden de stad Lissabon en het land Portugal verheerlijkt. Zo’n 35 minuten in het westen van Lissabon ligt Cascais, een prachtig vissersdorp aan de Costa de Lisboa. Hier staat ook paleis Quinta Patino. De villa is gebouwd in de jaren ’50 en is geïnspireerd op de Portugese architectuur van de 18e eeuw, dus als je van authentieke huizen houdt met veel karakter is dit huis perfect voor jou.

Het Portugese paleis met 14 slaapkamers en 17 badkamers

Als je het paleis koopt bezit je meteen 3350 vierkante meter aan grond, maar dat is niet het enige wat dit hof te bieden heeft. De prachtige voortuin waar je aankomt is al bijzonder. We adviseren je wel even wat tuinmannen op te trommelen, want als je dat zelf wilt gaan doen blijft er weinig tijd over om in het huis zelf te vertoeven. Na een vermoeiende dag heb je de keuze om in bed te duiken in een van de 14 slaapkamers en 17 badkamers om even te douchen of badderen.

paleis

Op de begane grond staat een oogverblindende aankomsthal met, woonkamer, eetkamer en bibliotheek, allemaal met directe toegang tot het terras, met uitzicht op de sublieme tuinen. Nog steeds op deze verdieping zijn er twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een kantoor en een gastentoilet.

Portugal

De bovenverdieping heeft twaalf slaapkamers met eigen badkamers en toegang tot de serviceruimte, met een aparte vleugel van het paleis staan er diverse opslagruimten, een artistieke keuken plus bijkeuken en een technische ruimte.

Historische bioscoopzaal

Beneden is er in de kelder, een bioscoopzaal die nog met de originele projectoren uit de jaren ’60 functioneert, een grote spa met sauna, een stoomkamer, een massageruimte, een bowling paviljoen, een theesalon en een immens groot zwembad.

Bekijk hier het Portugese paleis in Cascais.

paleis bibliotheek