Na de knotsgekke transferperiode van dit jaar waarin misschien wel de twee beste spelers aller tijden een transfer maakte is de rust weer een beetje wedergekeerd in de voetbalwereld. De salarissen en sponsorinkomsten van de supersterren zijn ook weer bekend door Forbes en dat brengt ons terug bij onze traditionele top 10 best betaalde voetballers. De voetballerij draait natuurlijk niet alleen om Messi en Ronaldo, er zijn een aantal spelers flink gegroeid in waarde en dat is ook terug te zien aan de salarissen en sponsordeals.

10 beste betaalde voetballers anno 2021

10 – Eden Hazard, Real-Madrid ($ 29 miljoen)

Eden Hazard is na een stroeve periode bij Real Madrid weer terug op de velden. In 2019 maakte de Belg de overstap van Chelsea FC naar Los Blancos. Hij tekende voor vijf jaar en vangt met sponsordeals, met Nissan, Nike en de MacDonalds, en salaris $ 29 miljoen in het seizoen 20/21. Deze bedragen zijn zo hoog dat Hazard plek nummer 10 bemachtigd in deze lijst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eden Hazard (@hazardeden_10)

9 – Gareth Bale, Real-Madrid ($ 32 miljoen)

Over Madrilenen gesproken. We gaan gelijk door naar de Welshman van Madrid. Dan hebben we het natuurlijk over Gareth Bale, ook Bale heeft een lastige periode bij Real Madrid hij had ruzie met ex-manager Zinedine Zidane en werd in 2020 verhuurd aan het Londense Tottenham Hotspur. Op dit moment zit Bale op de bank bij Real Madrid, dat zal hij geen probleem vinden als je ziet wat hij verdient, Bale verdient nog $ 32 miljoen in Madrid, samenkomend met zijn sponsordeals met Adidas, Lucozade en BT Sports.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gareth Bale (@garethbale11)

8 – Paul Pogba, Manchester United ($34 miljoen)

Paul Pogba is één van de meest besproken spelers als het om transfers gaat. Real Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Paris Saint Germain ze worden allemaal gelinkt aan hem. Pogba heeft zelf niks te klagen bij zijn club in Manchester. Samen met zijn salaris en zijn 10-jarige deal met Adidas staat hij met $ 34 miljoen op plek 8 van deze lijst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Paul Labile Pogba (@paulpogba)

7 – Andres Iniesta, Vissel Kobe ($ 35 miljoen)

Noem een mijlpaal op in het voetbal en Iniesta heeft het bereikt. Deze Spanjaard heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Na zijn ellenlange carrière bij FC Barcelona zit hij al een aantal jaar in Japan. Sinds 2018 zit Iniesta in Japan bij Vissel Kobe en zijn contract loopt pas in 2023 af. Afgelopen april tekende hij dit contract en als je het salaris ziet kan je er uit opmaken dat de Japanners er alles aan hebben gedaan om de spelverdeler te behouden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Andres Iniesta (@andresiniesta8)

6 – Robert Lewandowski, Bayern München ($ 35 miljoen)

Terug in Europa bij het Duitse Bayern München. Die hebben houd in handen met hun topspits Lewandowski. De Pool heeft al 19 wedstrijden achter elkaar minimaal één goal gemaakt. Deze prestaties leveren natuurlijk ook het één en ander op. Met zijn salaris bij Bayern, zijn eigen merk, de sponsordeals met Nike, Huawei en Head & Shoulders heeft hij het goed voor elkaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robert Lewandowski (@_rl9)

5 – Mohamed Salah, Liverpool FC ($ 41 miljoen)

In Liverpool speelt de zogenoemde Egyptische koning Mohamed Salah. Salah tekende in 2017 een contract in Liverpool en verlaatte daarmee AS Roma. Sinds de Egyptenaar bij Liverpool zit daalde het aantal haatdragende teksten richting Moslims ook drastisch. Dat zegt ook weer genoeg over de simpele zielen die sommige voetbalfans zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mohamed Salah (@mosalah)

4 – Kylian Mbappé, Paris Saint Germain ($ 43 miljoen)

Op zijn 18e schitterde deze Fransman al op de professionele velden. In 2017 maakte hij de overstap van AS Monaco naar PSG. Bij die club proberen ze hem te weerhouden van een gratis transfer. Ook straalt hij op de cover van FIFA 22, iets dat ook geen windeieren legt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kylian Mbappé (@k.mbappe)

3 – Neymar Junior, Paris Saint Germain ($95 miljoen)

De Braziliaan die nog steeds de duurste transfersom ooit heeft opgeleverd, verdient ook nog eens op Lionel Messi en Cristiano Ronaldo na het meest in de voetbalscène. zijn contract bij PSG en zijn deal met Puma zijn de grootste inkomstenbronnen van deze topspeler.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NJ 10 🇧🇷 (@neymarjr)

2 – Lionel Messi, Paris Saint Germain ($110 miljoen)

De meest besproken spelers van deze lijst zijn natuurlijk Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De grootheden hebben beiden een transfer gemaakt naar een andere club. Messi verdient meer aan salaris bij Paris Saint Germain dan Ronaldo, maar toch staat Messi op de nummer 2 positie. Messi won dit jaar zijn zo lang gewilde droomprijs met Argentinië en mist nu alleen nog het WK om de meest complete carrière ooit te hebben. Met zijn contract bij PSG, zijn eigen merk LM10 en zijn sponsor deals met Adidas, Pepsi en Lays heeft Messi het allemaal goed voor elkaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

1 – Cristiano Ronaldo, Manchester United ($ 125 miljoen)

De Portugese ster Cristiano Ronaldo heeft net zoals Messi bijna alles bereikt wat er te bereiken valt in voetbal. Met zijn overstap van Juventus naar Manchester United keert Ronaldo weer terug op het oude nest. Bij Manchester United verdient hij $ 70 miljoen per jaar, maar door zijn sponsordeal topt Ronaldo deze lijst. Nike, Herbalife, Clear en een hoop andere merken willen samenwerken deze roemrijke Portugees. En uiteraard moeten we zijn eigen merk CR7 niet vergeten, wat hem opgeteld $ 55 miljoen heeft opgeleverd. In zijn gehele voetbalcarrière heeft Ronaldo meer dan $ 1 miljard aan carrière inkomsten gegenereerd. Hij is daarmee de eerste sportatleet die deze mijlpaal heeft bereikt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)