Op reis blijft Airbnb nog altijd een van de beste opties om een overnachting te regelen. Met miljoenen aanbiedingen kan je in haast iedere stad wel iets fijns vinden, maar blijkbaar zijn privé-eilanden ook niet uitgesloten. Op Bird Island, in de wateren van Belize, kan je namelijk een verblijf boeken voor een zeskoppig gezelschap. Duur? Niet zo zeer. Uniek? Dat wel degelijk.

Overnachten in Belize op een privé-eiland ‘Bird Island’ via Airbnb

Bird Island is niet alleen relatief betaalbaar, het is ook nog eens een waar toevluchtsoord temidden van de flora en fauna van Centraal-Amerika. Het is een privé eiland waar je de tijd van je leven kunt hebben met je familie of je amices.

“Bird Island is een unieke ervaring; beeld je in dat je je eigen eiland hebt om tijd door te brengen met je geliefde, familie of vriendengroep in alle comfort en absolute privacy. Het bevindt zich in een van de mooiste atollen in Belize en bestrijkt het volledige spectrum – in echte ontspanning of eindeloze keuze aan buitenactiviteiten binnen handbereik en direct voor de deur.”

Airbnb-Belize

Een van de meest eminente onderdelen aan Bird Island is de bar boven het water, met een ‘self-catering scenario’, evenals de schommels en de barbecueplek. Ook is er een studio te vinden op de bovenverdieping in een van de gebouwen en op het eiland is snorkeluitrusting om de onderwater wereld te verkennen.

Ieder jaar ondergaat Bird Island verbeteringen. In de afgelopen twee seizoenen zijn er nieuwe dekken, een visdok, een nieuw observatorium, nieuwe loopbruggen, een over het water volledig op zichzelf staande cabana, een nieuw visdok en een afgesloten zwemgedeelte met een prieel over het water afgelegd.

Kosten van de eilandervaring

Maar wat kost zo’n magische ervaring op een privé-eiland dan precies? Nou, dat valt dus allemaal best wel mee. Oké, kans is klein dat je je momenteel in Belize bevindt, maar mocht dat wel het geval zijn, dan ben je voor zes nachten nog geen € 4.000 kwijt. Je moet er minimaal vier nachten verblijven. Check het aanbod op Airbnb.