De samenwerking tussen Brabus en Mercedes-AMG is een van de meest kenmerkende in de hele auto-industrie. En zeker wanneer derden er zich meegaan bemoeien kan het aardig interssant worden. Fostla heeft hun interpretatie gedeeld van de Brabus 800.

Fostla ging aan de haal met de Brabus 800

Fostla is al redelijk bekend met een aantal van modellen van Brabus. Eerder vergrepen ze zich aan de Brabus G800, Brabus E800, Brabus G700 4×4 en de Brabus G63 AMG met widestar-bodykit.

Het nieuwste lid van die familie is de Brabus 800. Ze leverde ‘m af met een bi-turbo V8 om 800 pk te produceren en een koppel dat elektronisch is beperkt tot 1.000 Nm, die de auto van 2,1 ton in slechts 2,9 seconden naar 100 km/h schiet.

Nieuwe kleuren en carbon fiber onderdelen

Al met al niet heel veel aanpassing ten opzichte van de originele Brabus 800, maar de nieuwe kleur ‘Badlands Green’ en de oranje accenten geven ‘m toch iets meer karakter en sportiviteit. En op de wrap zit nog een doorzichtige XPEL-wrap om de auto te beschermen tegen de elementen en steenslag. De nieuwe kleur is rondom de aerodynamische elementen van koolstofvezel geplaatst, van de voorbumper en splitter tot de achterdiffusor en spoiler.

Dit terwijl een “koperen” tint is toegevoegd aan componenten als de remklauwen, velgbekleding, grille aan de voorkant en middenkappen van het Brabus-merkembleem.

Ook aan de binnenkant is het sportieve thema overduidelijk en wanneer je achteruit leunt in de sportkuip en je hoofd een tikkeltje naar naar boven tilt zul je de sterrenhemel aan het plafond zien, in samengang met de koolstofvezel beklede cabine. Kortom: een geslaagd project, wat ons betreft.

Ga naar de website van Fostla voor info over de auto’s en bekijk ook hun hele aanbod, variërend van Porsche tot Ferrari.

Brabus 800