Bentley valt samen met Rolls-Royce onder de meest klassieke en iconische luxe-automerken. Ofwel historisch. Om dat nogmaals eens extra te benadrukken roept de autofabrikant uit Crewe de Heritage Paints in het leven. In totaal komen er vier nieuwe tinten en 15 unieke historische kleuren worden geherintroduceerd door Mulliner ter ere van 70-jarig jubileum.

Heritage Paints van Bentley Mulliner: vier nieuwe lakkleuren

Bentley Mulliner, dat zich bezighoudt met de bijzonderste maatwerkprojecten bij Bentley, biedt schatrijke klanten een meerdere opties aan en dus ook vier nieuwe kleuren: Dove Grey, Claret, Old English White en Oxford Blue. En dus 15 nieuwe oude die terug van weggeweest zijn.

Bentley

“Alle lakken bij Crewe worden aangebracht met de hand spuitexpertise, aangevuld met de nieuwste robottechnologie die de best mogelijke afwerking op elk voertuig levert.”

De vier nieuwe kleuren

We zien een Flying Spur V8 die in ‘Sage Green’ is gespoten. Een zeer lichte, groene lakkleur die in de jaren 50 werd gebruikt door Bentley. Dat in contrast met de Blackline-specificatie. Deze omvat de iconische Flying B-mascotte, radiatorschoepen, matrixroosters, zijruiten en onderste deur- en achterbumperlamellen. De voor- en achterlichtranden, deurgrepen, vleugelopeningen en de uitlaatopeningen krijgen ook dezelfde gedistingeerde, verduisterde behandeling.

Het tweede voorbeeld is een Continental GT Convertible die in ‘Dove Grey’ is uitgevoerd. Dat is de oudste kleur uit het ‘heritage’-pallet, want deze kleur staat al op de schappen bij Bentley sinds de jaren 30. Claret is op zijn beurt, speciaal gemaakt voor Koningin Elizabeth II’s Golden Jubilee Bentley, een rijke duo-tone kleur.

Deze unieke tint is geïnspireerd op Royal Claret; de kleur die sinds de jaren 40 op alle Royal Bentleys wordt gebruikt. Old English White uit het Mulliner-palet dateert uit de jaren vijftig. Een effen witte afwerking, het geeft een tijdloze uitstraling aan elke auto. En als laatst komen we uit bij de donkerste blauwtinten in het palet, Oxford Blue. Deze effen kleur werd voor het eerst gemaakt in de jaren ’60 en vervolgens opnieuw gelanceerd als onderdeel van de Diamond Series in 1998.

Wie op zoek is naar verdere personalisatie, kan aankloppen bij de ingenieurs van Mulliner.

Bentley Herritage