Qatar Airways, de leverancier van al jouw luxe wensen in het luchtruim. Deze luchtvaartmaatschappij heeft ook nog een dochteronderneming genaamd, Qatar Executive. Dit familie heeft recent de  Gulfstream G700 aan hun vloot toegevoegd, 10 exemplaren welteverstaan. Exclusief in de markt geplaatst voor kapitaalkrachtige nomaden.

Dochteronderneming Qatar Airways introduceert luxe vliegtuig

De vloot van Qatar Executive bestaat momenteel uit 12 privéjets en de vraag was nog nooit zo groots. Door de pandemie steeg de hoeveelheid boekingen met meer dan 100%, terwijl het aantal gereserveerde blokuren met 76% toenam.

Op langeafstandsvluchten komen passagiers niets, maar dan ook niets te kort. Eenmaal in de lucht kunnen ze zich vrij manoeuvreren door de vijf aparte woonruimtes, waaronder een grote hoofdslaapkamer, compleet met een en-suite wasruimte. Het vliegtuig biedt ook 20 panoramische ramen, een extra grote kombuis en zelfs ruimte voor een rustruimte voor de bemanning.

Qatar Airways

In totaal kan de G700 19 passagiers vervoeren, waarvan er 9 in een bed kunnen slapen. Maar er zijn in totaal drie configuraties mogelijk. De tweede configuratie omvat vijf woonruimtes, die plaats bieden aan 18 passagiers en maximaal negen slaapplaatsen. Een derde configuratie biedt plaats aan 13 passagiers en biedt plaats aan acht. Het vliegtuig beschikt verder over sfeerverhogende led-verlichting, vrij luchtdoorvoer voor frisse lucht en een lage cabinehoogte. Dankzij de Rolls Royce Pearl 700-motoren kan het toestal vliegen van Doha naar new York City in ongeveer 12 uur en zijn haast geruisloos.

Qatar

“We zijn erg trots op de uitbreiding van Qatar Executive tijdens de aanhoudende pandemie. De komst van de Gulfstream G700 in Doha benadrukt onze positie als een van de toonaangevende dienstverleners op het gebied van zakelijke jetvliegtuigen in het Midden-Oosten en de rest van de wereld,” aldus Akbar Al Baker, Qatar Airways Group Chief Executive. “Als de wereldwijde lanceringsklant voor dit technologisch geavanceerde jet, kijken we ernaar uit om de G700 in 2022 in de vloot van Qatar Executive te verwelkomen en de komende jaren nieuwe normen te blijven stellen op het gebied van vliegreizen.”

Bekijk alle mogelijke opties en vluchten op de website van Qatar Airways.