De extravagante Gianluca Vacchi is met zijn 19,7 miljoen volgers een opmerkelijk figuur. Hij heeft grijs haar, een grijze baard en bovenal een uitermate fit lichaam bedekt met vele lukrake tatoeages. Samen met zijn vrouw, die wel twintig jaar jonger lijkt te zijn zijn – en dat ook is. Eind 2020 verwelkomde hij en zijn 25-jarige vrouw een kindje tot het gezin.

Gianluca Vacchi

Instagram geeft vaak een vertekend beeld van een persoon, maar kan wel een kern van waarheid bevatten. De Italiaanse playboy begon in zijn tienerjaren als een professioneel ski-leraar in Italië en rolde daarna in het familiebedrijf. De 53-jarige richt zich nu voornamelijk op social-media en dat lijkt ‘m niet onverdienstelijk af te gaan. Zo verschijnt hij geregeld in extravagante kleding- als hij überhaupt iets aanheeft – en flaneert hij graag op jachten. Daarnaast heeft hij een boek geschreven en is hij DJ.

In een interview met VICE Money zei hij: “Wat ik nu op social media ben, is het resultaat van vijfentwintig jaar business. Mensen moeten goed begrijpen dat het niet allemaal vanzelf kwam. Er zit iets achter. Toen ik en mijn neef in het familiebedrijf stapten was ik vijfentwintig. Het was een fabriek voor verpakkingsmachines. De omzet was 35 miljoen euro per jaar.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi)

In datzelfde interview zegt hij dat zijn leven daadwerkelijk gaat als hoe we het op Instagram waarnemen: “Denk je dat mijn leven gewoon is? Het is het meest ongewone leven dat je kunt hebben. Veel mensen hebben ook maar één leven. Ik heb er twee. Eerst was ik een zakenman en nu leef ik een leven in de showbusiness. Misschien ga ik over twee jaar wel acteren, en in een film spelen.”

Zijn vermogen

In een vorig leven is hij naar eigen zeggen dus een succesvol zakenman geweest. Zijn vermogen wordt geschat op €500 miljoen. Ook al claimt hij zelf dat het een stuk hoger dan dat ligt, zo’n €700 miljoen. Anderen zeggen weer dat hij meer schulden heeft dan vermogen. Andere bronnen beweren weer dat hij een vermogen van rond de €200 miljoen heeft.  Wie het aan het rechte eind heeft, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Maar dat hij ondanks zijn leeftijd geniet van het leven als een 18-jarige, moge duidelijk zijn.

Reeds schreven we ook al over het vermogen van zijn Amerikaanse variant; Dan Bilzerian.