Sportauto’s en voetballers gaan samen als champagne en kaviaar. En dat blijft er niet bij eentje. Nee, voetballers in het hoogste segment hebben een goed gevulde garage met enkel de meest imponerende machines. Zlatan Ibrahimović is daarop geen uitzondering. Ter ere van zijn 40e verjaardag heeft hij zichzelf getrakteerd op een Ferrari SF90 Spider.

Zlatan Ibrahimović is 40 jaar geworden en dat betekent een nieuwe bolide

Deze zal binnenkort zijn al indrukkende wagenpark nog meer volume en kracht geven. Via Instagram en Twitter heeft de Zweed een foto van het desbetreffende exemplaar gedeeld. “Happy Birthday to Zlatan”, schrijft Ibrahimovic bij de foto. Ook zijn club AC Milan liet deze dag niet zomaar aan zich voorbijgaan: zijn ploeggenoten verzamelden zich op het trainingscomplex om de hem een reusachtige taart cadeau te doen.

De Ferrari SF90 Spider

Het racemonster is dit jaar op de markt gekomen en een standaard een gouden kleur. Of dit ook de kleur is die Zlatan behoudt moet nog blijken. Wat wel bekend is zijn de kosten van zo’n steigerend paard. Namelijk: rond de € 500.000. De hybride supercar heeft een systeemvermogen van zo’n 1.000 pk. In slechts 2,5 seconden zit de Ferrari op 100 km/u, terwijl de sprint richting 200 km/u erop zit in 7 tellen. Het dak sluit- en opent in 14 seconden, maar wanneer Zlatan Ibrahimović zijn gloednieuwe Ferrari in ontvangst mag nemen is nog onbekend.

Echter is dit geen primeur voor de Zweedse acrobaat. In 2019 kocht hij voor zijn 38ste verjaardag namelijk een Ferrari Monza SP2 ter waarde van twee € 1,6 miljoen kocht. Deze wagens vergezellen nu de andere rijtuigen binnen zijn collectie, die nu naar verluidt bestaat uit onder meer een Ferrari LaFerrari, Ferrari Enzo, Lamborghini Gallardo, Maserati GranTurismo, Audi S8 en een aantal gesponsorde Volvo-modellen.