Beeld het je even in. Je bent 35, woont in Noord-Engeland en kunt rondkomen door een baantje als magazijnmanager in een supermarkt. Op een bepaald moment hoor je iets over crypto en besluit een gok te wagen door te investeren in Shiba Inu, zo’n $ 8.000 welteverstaan. En door deze investering kan je meteen met vervroegd pensioen gegaan. Dit overkwam ene Rob. En dat in een tijdsbestek van nog geen 6 maanden.

Supermarktmedewerker dankzij ‘memecoin’ miljonair

Circa een halfjaar geleden ging Rob onderzoek doen naar verschillende instapmogelijkheden in cryptomunten. Op dat moment had hij tienduizenden dollars gespaard, samen met zijn partner, om zijn kroost een betere toekomst te kunnen geven. En juist daarom werd zijn interesse in crypto alsmaar groter.

Hij stuitte op het inslagpapier van Ryoshi, de anonieme maker van Shiba Inu, een document, waarin de filosofie achter de Shiba Inu-munt werd uitgelegd en hij was haast meteen overtuigd. “Na dat gelezen te hebben was ik verkocht. Ik geloofde gewoon de woorden’, zei hij. Geleidelijk aan besloot hij $ 8.000 van zijn spaargeld in de cryptomunt te stoppen.

Alhoewel hij eerst schematisch onderzoek deed naar de ‘memecoin’, wist hij dondersgoed hoe risicovol deze stap was. “Aan het begin controleerde ik elk uur mijn rekening om te zien of ik nog winst had.”

Shiba Inu uitbetalen

Nadat de koers bleef stijgen besloot hij $ 500.000 aan Shiba Inu te verkopen. Omdat de waarde van de munt in mei van dit jaar bleef stijgen, zag Rob zijn bezit toenemen en zei hij dat hij elk uur zijn rekening zou controleren.”Ik kom uit een nogal arme achtergrond. Ik had zelfs nooit kunnen fantaseren dat ik zoveel geld zou hebben.”

Baan opgezegd om tijd met zijn zoon te spenderen

Na een nieuwe koersstijging heeft Rob nog steeds voor $ 1 miljoen aan Shiba Inu, valt op te merken uit documenten die zijn ingezien door bedrijfsmagazine Fortune. Als hij bleef HODL’en (hold on for dear life) had hij nog veel meer winst kunnen draaien, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Het is tenslotte altijd een ‘wat als?’ scenario.

Ondertussen heeft hij ontslag genomen bij de supermarkt en wil hij meer tijd spenderen met zijn zoon, waar het allemaal door begon. Zo, hebben jullie je dagelijkse feel good-behoeftes ook weer gehad.