De Italiaanse Alpen zijn een indrukwekkend stuk natuur waar je nooit op uitgekeken raakt, zeker als je het vlakke Nederland gewend bent. Terwijl we de huizenmarkt op Funda onder de loep aan het nemen waren, stuitte we plots op een weelderig landhuis in Magnano, een gemeente in de provincie Biella in het noordwesten van Italië.

Landhuis met 180 m² aan woonoppervlak  aan ‘de voet van de bergen’

In het middeleeuwse dorp Magnano in Piemonte (vrij vertaald: aan de voet van de bergen) ligt dit prachtige landhuis gebouwd in Piemontese stijl. Het is een regio die vooralsnog geen last heeft gehad van massa tourisme en biedt een waanzinnig uitzicht op de schilderachtige Biellanese Alpen.

Het huis is in 2009 professioneel gerestaureerd en door de jaren met een scherp oog onderhouden. In 2015 is het voorzien van een nieuw dak en het wordt al 12 jaar lang ingezet als succesvolle Bed & Breakfast, gerund door de Nederlandse gastvrouw en eigenaresse.

Italiaanse Alpen

In een gebied dat zowel de wintersport als de zomermaanden een perfecte uitvalsbasis is, zal je je hier beslist niet vervelen. De woning ligt op een perceel van 1250 m² en achter de deuren en ramen hoef je geen moderne meubelstukken verwachten. Alle vertrekken, dus ook het hoofdverblijf, zijn ingevuld met rustieke elementen, wat juist goed aansluit bij de regio en het verleden van het middeleeuwse dorp.

De drie huidige gastenkamers bevinden zich op de tweede etage, te bereiken via twee inpandige trappen. Dit drietal aan slaapkamers hebben allen een eigen badkamer en toilet. Verder is er nog een slaapkamer die buitenom en via een binnentrap te bereiken is. Gasten die die kamer boeken moeten de trap af om gebruik te maken van de badkamer én de (gasten)keuken. Maar het is dus geen verplichting om het als B&B te laten opereren, dus wanneer je tot een overeenkomst bent gekomen, kan je alles naar eigen wens invullen.

Vraagprijs van de Bed & Breakfast in de Italiaanse Alpen

Elders is er nog een keleder van 25 m2 een en opslagruimte en zijn er parkeerplaatsen aanwezig direct bij de entree van het perceel. Rondom het huis ligt een breed natuurstenen terras van circa 130 m², omringd door de bloeiende border en op twee plekken voorzien van een prieel met tuinmeubilair die overgaat in een lig-/relaxweide”.

Voor de golfliefhebbers ligt er een tweetal golfterreinen in de nabije omgeving, waaronder de uitstekende golfclub van Biella, Le Betulle. De vraagprijs voor dit alles is € 425.000, terwijl de oorspronkelijke vraagprijs op € 575.000 stond. Check op Funda of jij die prijs terecht vindt.