Met een bekroonde filmcarrière die zo’n vijf decennia aanhield, kan Joe Pesci terugkijken op een geslaagde rit in Hollywood en kan hij met een goed gevoel achter de geraniums zitten. Echter zal hij dat niet meer doen in zijn uit de kluiten gewassen villa in New Jersey, VS. De 78-jarige heeft namelijk $6,5 miljoen geaccepteerd in ruil voor het huis.

Joe Pesci’s prestaties

Beginend met Raging Bull uit 1980, wat hem een ​​Oscar-nominatie opleverde, en in 1990 was het Goodfellas, waarvoor hij de Oscar won. Maar gaandeweg herkennen de meeste hem uit Home Alone en de meer recente The Irishman, wat hem nog een Oscar-nominatie opleverde.

De acteur betaalde er zelf slechts $ 850.000 voor

De in New Jersey geboren en getogen filmster gaf $ 850.000 uit om het moderne huis aan de baai te verwerven, dat hij vulde met memorabilia uit zijn carrière, zoals de flipperkast uit Lethal Weapon en heel wat ingelijste posters, zoals een van Goodfellas. Een kwart eeuw later zette Pesci het huis eind 2019 te koop met een torenhoge prijs van $ 6,5 miljoen, meer dan 7,5 keer dan wat hij ervoor betaalde.

Home Alone-acteur

Ondanks dat er niet veel belangstelling in was voor de komende jaren, hield hij koppig vast aan de prijs. En dat loonde alsnog, want nu in 2021 is het huis voor de volledige vraagprijs verkocht. Je zou kunnen zeggen dat het qua stijl blijven hangen is in het bouwjaar (1990), maar dat heeft tegelijkertijd ook wel weer z’n charmes.

De residentie met twee verdiepingen bevindt zich op slechts een korte rit naar de oceaan. Gelegen aan het water heeft de spelonkachtige woningen een privélift, een spectaculaire hoofdslaapkamersuite met een eigen balkon, een luxe badkamer en een eigen kantoor. Het staat op een dubbele kavel en het hoofdverblijf bevat 8 slaapkamers en 8,5 badkamers verdeeld over de 669 vierkante meter aan woonoppervlak.

De buitenkant is crèmewit met talloze gebogen glazen wanden. Als klap op de vuurpijl zweeft een gewelfd dak boven de loft op de tweede verdieping en een deel van de woonkamer beneden, terwijl een feestzaal op de begane grond een tweede keuken heeft.

Eenmaal binnen kan je rekenen op open woonruimtes met een mix van witte keramische tegels en kamerbrede vloerbedekking, zwarte granieten aanrechtbladen en spiegelafwerking in de enorme keuken en, in de eetkamer, boven de ronde tafel waar 12 personen kunnen aanschuiven.

Joe Pesci had een eigen diepwateraanlegplaats achter het zwembad

Achter het huis ligt er nogal leeg en verlaten uit, maar er is genoeg ruimte die de nieuwe eigenaren in te de delen. Achter het zwembad ligt in ieder geval een eigen aanlegsteiger met diepwateraanlegplaats, wat betekent dat ze hun boot zo in de eigen achtertuin kunnen inparkeren.