De prijzen van huizen in Londen blijven de lucht in schieten, dat is ook zeker te zien aan dit huis van maar vier meter breed. Het huis staat in Kensington en is met zijn vier meter breedte één van de smalste gebouwen in de gehele stad. In combinatie met de prijs is het groot nieuws in Londen en fungeert het als bewijs dat de huizenmarkt in Londen bizar de lucht in is geschoten.

Is het huis in Londen echt zo smal als het lijkt?

We gaan een kijkje nemen binnen in het huis. Het lijkt misschien heel erg smal, maar toch is het goed bewoonbaar en zitten er enkele luxe dingen bij die je misschien niet in ieder huis tegen komt. Je zou verwachten dat het er heel krap uitziet vanbinnen en dat je amper om kan draaien zonder met je neus tegen een muur aan te lopen, dit is gelukkig niet het geval.

smalste huis Londen

Het Thurloe Square-huis heeft een mooie ingang via een bruggetje waar je meteen de gang binnenkomt. Ondanks dat het zo smal is in het huis is er makkelijk ruimte voor twee slaapkamers, twee badkamers een knusse woonkamer en alles wat je nodig hebt in een keuken. De woning heeft in totaal vier verdiepingen en ook nog een klein terrasje van wel anderhalve meter breed. Het kleine huis heeft ongeveer 54 vierkante meter aan woonruimte en twee slaapkamers en twee badkamers.

De geschiedenis van het Thurloe Square-huis

De smalle woning was voorheen kunstatelier dat was overgebleven nadat andere huizen eromheen werden gesloopt om plaatst te maken voor de Londen Underground. De regering hield de Metropolitan Railway Company tegen om een ​​ingang te bouwen naar het metrostation South Kensington op Thurloe Square en dit zorgde ervoor dat een groot gedeelte van het huis werd ingenomen, maar de voorkant kon blijven staan. En het staat nu te koop. Voor £795,000, omgerekend

Bekijk via deze link het gehele huis.