Hèhè het is eindelijk zover. Na vijf jaar speuren naar een nieuwe eigenaar is het duurste huis van Funda nu eindelijk onder de hamer gegaan. De eigenaar is geen bekende Nederlander met een zware pinpas, maar een Nederlandse ondernemer heeft het huis op de kop getikt.

De aanvankelijk kostte het terrein van vier hectare met drie woongebouwen erop is ruim 16,75 miljoen euro, later zakte de vraagprijs met een miljoen vanwege de weinige interesse door de hoge prijs.

Waarom werd de woning überhaupt verkocht?

Misschien was de prijs erg hoog maar dat neemt zeker niet weg dat dit voor heul veel mensen een absolute droomwoning is. ‘Waarom stond de woning te koop als het dan zo’n paradijs was?’ is een vraag die velen zullen stellen, maar het antwoord is veel simpeler dan je denkt. De ex-eigenaren zeiden: “Het is heel simpel, de kinderen zijn het huis uit en dan wordt dit geheel wat groot.”

Prachtige details

Het is misschien niet die moderne inrichting die wij meestal plaatsen, maar het is deze keer een klassieke woning met alle details tot in de puntjes uitgewerkt.

Villa Aerdenhout

Van binnen en vanbuiten is het een echt woonparadijs en los van de krankzinnige prijs is het weelderig. Je komt het perceel op via een prachtige ouderwets hek waar er is ruimte voor tientallen bolides.

De woning vanbinnen

Bij entree van de woning loop je meteen een krankzinnig grote hal binnen versierd met peperdure kroonluchters. Deze hal leidt tot de bibliotheek, zitkamer, woonkamer, kantoor, keuken, badkamers, salonruimte, bijkeuken en het grote buitenterras. Via het trappenhuis kan je de kelder in waar een wijnkelder, fitnessruimte en binnen zwembad te vinden is.

woonkamer

De tuin heeft een prachtig groene uitstraling met een groot buitenzwembad. We kunnen heel lang doorgaan met al deze opsommingen van slaapkamers badkamers enzovoort, maar de foto’s spreken voor zich.

De woning is al verkocht, maar de advertentie staat nog wel op Funda. Bekijk via deze link de advertentie van de duurste woning van Funda met extra foto’s en video’s van het woonpaleis.

duurste huis van Funda  duurste huis van Funda
woonkamer2
bibloitheek duurste huis van Funda