Porsche heeft het geduld van haar klanten op de proef gesteld, maar hebben in Los Angeles eindelijk het doek van de Taycan GTS getrokken. De Taycan is er nu in drie carrossievormen: de standaard Taycan, de 4 Cross Turismo en de nieuwe GTS Sport Turismo. Laten we eens kijken waar de nieuwe modellen garant voor staan.

Porsche breidt assortiment van de Taycan uit

Wat eigenlijk nog spannender is dan de komst van de GTS, is het feit dat de Taycan als Sport Turismo nu officieel is. Die kennen we maar al te goed op de Panamera, maar het doet ons een vreugd om ‘m ook op de Taycan te zien. De Taycan was er tot voor kort alleen als regulier model en als Cross Turismo. Daar is nu deze Sport Turismo bijgekomen.

Maar ook qua actieradius zijn er forse verbeteringen mogelijk gemaakt. De GTS Sport Turismo is de allereerste Taycan die je verder dan 500 kilometer kan brengen. “Sportief design en veel ruimte. Compromisloze dynamiek en veelzijdige variabiliteit. Laag onderstel en hoog comfort. De nieuwe Taycan GTS Sport Turismo combineert het beste uit 2 werelden.”

Prestaties van de Porsche Taycan GTS en GTS Sport Turismo

De Taycan GTS en Taycan GTS Sport Turismo kreigen allebei 598 pk mee uit Stuttgart en worden met dat vermogen tussen de 430 pk sterke Taycan 4S en de Taycan Turbo met 680 pk geplaatst. Met deze getallen sprint de Taycan GTS vanuit stilstand in 3,7 tellen naar 100 km/u om vervolgens door te karren richting de topsnelheid van 250 km/u. De GTS Sport Turismo is de allereerste Taycan die je dankzij een verbeterde actieradius verder dan 500 kilometer kan brengen.

Porsche Taycan GTS

De adaptieve luchtvering inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM) is specifiek aangepast aan de GTS, wat het gedrag sportiever maakt. Maar ook de donkere in donkere exterieurdetails dragen daaraan bij, net als het interieur dat bestaat uit geborsteld aluminium in een zwart geanodiseerde afwerking.

Panoramadak met Sunshine Control

Met het nieuwe panoramadak heeft Porsche een primeur te pakken, Sunshine Control genoemd. Dankzij elektrisch schakelbare folie van vloeibare kristallen kan het dak van helder naar mat veranderen. Het dak is verdeeld in negen segmenten die met een druk op de knop afzonderlijk kunnen worden geschakeld. Hiermee wordt het interieur de felle zon bespaard, zonder de boel in het geheel te verduisteren.

De Taycan GTS is verkrijgbaar als regulier model en als Sport Turismo. Begin volgend jaar staat het model bij de dealer ende Sport Turismo volgt in februari van 2022. Porsche meldt dat de Nederlandse prijzen beginnen bij € 136.300 voor de Taycan en € 137.300 voor de Sport Turismo. Lees er alles over op de officiële website van Porsche.

Porsche Taycan GTS interieur Porsche