Het eerste deel van de Keizersgracht werd omstreeks 1615 opgegraven. Deze 2,8 km gracht is sindsdien één van de meest onderdleen van de Amsterdamse grachtengordel en de huizen hier zijn felbegeerd, veelal luxueus en bovenal extreem prijzig. Circa 55 jaar nadat de Keizersgracht werd aangelegd, werd het pand op Keizersgracht 524 gebouwd, die nu nieuw op Funda te koop staat. 

Rijks monumentaal pand ‘t huis Geloof’

Het Rijks monumentaal pand, genaamd: ‘t huis Geloof’, bevindt zich tussen de Leidsestraat en de Spiegelstraat en is “uitermate geschikt als woon-werkpand.” Het pand bestaat uit vijf woonlagen en werd in 204 voorzien van een gloednieuwe fundering.

Het grachtenpand kent een rijke historie en de eerste stenen werden gelegd in 1670, van het voorhuis welteverstaan. Anno 2021 is alles goed bijgehouden en markeert het zich als een “zeer exclusief en bijzonder grachtenpand van 589 m2 gelegen aan de Keizersgracht.”

Keizersgracht

Het achterhuis en de royale achtertuin heeft een prachtig zicht op het Koetshuis met een zeer bijzondere monumentale achtergevel, welke is voorzien van twee prachtige beelden en schitterende ornamenten. De historische aard is meteen aan te duiden middels de rustieke vloeren, houten balken, het glas-in-lood en de diverse schouwen.

De voordeur bevindt zich op de bel-etage en verleent toegang naar de algemene entree van het pand. Het voorhuis kan naar eigen ingeving worden gebruikt en in het achterhuis treft je de gezellige woonkeuken met zicht op de tuin en het koetshuis. De tuin, iets wat je in Amsterdam net voor vanzelfsprekend moet nemen, is lekker ruim met circa 193 m2.

5 woonlagen van het statige grachtenpand

In het voorhuis van de eerste etage is de riante woonkamer met open haard gelegen, terwijl het achterhuis momenteel fungeert als kantoor, maar kan naar eigen wens worden ingevuld.

Zodra we weer naar binnen gaan en via de trap richting de de tweede etage strompelen komen we uit op de eerste slaapverdieping, met drie zeer riante slaapkamers en drie badkamers. Nog een trap op en je zult nog vier slaapkamers en een derde badkamer tegen het lijf lopen.

Via de achterste, kleinere slaapkamer kan je naar de zesde bouwlaag en tevens vierde verdieping van het pand, die dienst doet als opslagruimte. Als we gaan turven komen we in totaal uit op 14 kamers, waarvan acht slaapkamers, drie badkamers en twee aparte toiletten.

Zodra we alle trappen weer afstruinen komen we helemaal onderaan uit in het souterrain, die door de huidige eigenaren is gebruikt als tandartsruimte, welke separaat te bereiken is vanaf de straat en op zijn beurt weer toegang verschaft tot de tuin.

Idyllische locatie op de Keizersgracht

Met recht vertelt de makelaar van dienst over de bijzondere locatie, aan één van de vier hoofdgrachten in Amsterdam tussen de Leidsestraat en de Nieuwe Spiegelstraat. De auto kun je beveiligd parkeren in nabijgelegen parkeergarages, maar wetende hoe duur parkeren is in de stad, kun je maar zorgen dat je niet al je geld stukslaat op het grachtenpand zelf en wat overhoudt.

Op Funda kun je alle 75 foto’s aanschouwen en meer lezen over de historie van het Rijkse monumentale grachtenpand. Gegadigden kunnen zich melden bij Amstelland Makelaars B.V, maar houd rekening met een vraagprijs van € 5.750.000.