Michael van Gerwen begon op zijn dertiende met darten in een café met vrienden, niet wetende dat hij zou uitgroeien tot een fenomeen in de sport. Met een indrukwekkend gemiddelde van 115,19 zette hij op 14 november bij de Grand Slam of Darts een nieuw record. Zijn prestaties hebben er voor gezorgd dat hij de best betaalde Nederlandse darter is. Zo nu en dan trakteert hij zichzelf, op een auto bijvoorbeeld.

Rolls-Royce Ghost van Michael van Gerwen

De 32-jarige darter werd voorheen met enige regelmaat gespot in een BMW 750LD xDrive, maar in februari van 2020 liet hij zijn oog vallen op een chique Rolls-Royce Ghost. Geen nieuws, maar toch leuk om te vermelden. Ten slotte zijn er weinig leeftijdsgenoten die een Ghost in de garage hebben staan.

Hij kocht een model uit 2010 bij het autobedrijf van Nino Hooymans, die overigens ook een van de sponsoren van Mighty Mike is. Hij heeft daar vast zijn voordeel mee kunnen doen. De Rolls-Royce had bij aankoop 229.259 kilometer op de teller staan. De goed ingereden klasbak heeft de welbekende 6.6 V12-motor onder de motorkap die 571 pk levert. In 4.9 seconden tikt de wagen 100 km/u aan en de topsnelheid van 250 km/u is ook lang niet mis, maar een Rolls-Royce koop je voor het verhaal, de uitstraling en de luxe, niet voor de prestaties.

Van Gerwen vond ’t blijkbaar niet nodig om de hoofdprijs te betalen. Een nieuw exemplaar van dit model kostte in 2010 namelijk al gauw € 337.610. Enfin, door naar zijn andere trotste bezit.

Mighty Mike’s BMW 7-serie

Via Instagram liet Michael van Gerwen op 29 oktober een samenwerking met BMW te zijn aangegaan. Als ambassadeur kreeg Van Gerwen de sleutels van een knappe 7-serie, een BMW 745Le om precies te zijn. De nieuwprijs van dat model ligt op zo’n € 120.000, maar de 3-voudig wereldkampioen kon z’n knip thuislaten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180)