Coconut Grove is een chique, lommerrijke wijk in Miami die zich leent als geliefde filmlocatie. Het stikt er van de chique winkels, parken en langs het water zijn er diverse zeilclubs en jachthavens te vinden. Maar ook qua villa’s is de wijk sterk vertegenwoordigd. De eerste villa van de founding family van Coconut Grove staat nu te koop.

111 jaar oude villa in het hart van Coconut Grove

Het verhaal gaat dat het in 1910 werd gebouwd voor Engelse immigrant John T. Peacock, een lid van de stichtende familie van de ‘immigrantenwijk’ Coconut Grove. Meneer Peacock, ofwel Jolly Jack, werd verliefd op de Grove in 1870. Jaren later liet hij een huis aan het water bouwen en schepte op over het leven in de tropen tegen zijn broer in Londen, die al gauw, samen met zijn vrouw, ook richting Florida trokken.

Coconut Grove

Foto: Realtor

Het huis is biedt 650 m2 aan woonoppervlak verdeeld over twee etages. Gasten betreden het perceel middels de lang oprijlaan die langs het zwembad naar het huis leidt. Het huis is omstreeks 2016 grondig gerenoveerd, waarbij er een natte buitenbar, een fitnessruimte, een wijnkelder met temperatuurregeling met ruimte voor 1.500 flessen en een stoombad met geïntegreerde aromatherapie aan zijn toegevoegd.

Patio

Foto: Realtor

De residentie heeft door de decennia heen zijn originele kersenhouten vloeren en mahonie deuren uit Florida behouden. Er zijn 4 slaapkamers en 5,5 badkamers in het hoofdgebouw, plus nog twee onafhankelijke gastensuites met eigen badkamer. De overdekte loggia’s kijken uit op zowel het L-vormige zwembad als de uitgestrekte achtertuin en het verlichte tennis- en basketbalveld.

In de uitverkoop

Drie jaar geleden stond de villa nog voor $ 15,8 miljoen te koop, terwijl de huidige eigenaren, Isaac en Teresita Kodsi, het huis voor slechts $ 6,6 wisten te kopen. Kassa! Zelf willen ze er graag haast het dubbele voor zien, want de woning, gelegen op circa 0.4 hectare aan eigen grond, wordt nu aangeboden voor $ 12,9 miljoen. Zie de advertentie op Realtor.

Tennisveld Miami

Foto: Realtor