Dat Volkswagen bussen erg populair zijn, merkte wel aan ons artikel over deze GTI-achtige bus. Daar ging het voornamelijk over de exterieure kenmerken. Ook al is er niks mis met de buitenkant van deze Volkswagen Transporter limousine, draait het hier voornamelijk om het interieur. De term ‘limousine’ misstaat deze Transporter absoluut niet. Trek de schuifdeur open en neem ruimschoots plaats in het VIP-gedeelte van deze bus.

Volkswagen Transporter omgebouwd tot limousine

De Volkswagen Transporter wordt al sinds 1950 gemaakt en zou zomaar eens het bekendste bestelvoertuig ter wereld kunnen zijn. Het is dan ook niks geks dat tuners en autofanaten ermee aan de haal gaan en componenten aan de vierdeurs toevoegen. Volgens Top Gear is deze specifieke limousine-bus rond 2013 door een Duits bedrijf uit elkaar gehaald en omgevormd tot limousine en twee extra wielen gekregen, maar daar houdt het nog niet bij op.

Naast wat extra meters en twee extra wielen, werd de binnenkant voorzien van een loungebank, een espressomachine, infinity-spiegels in het plafond, een beter audiosysteem, twee XL LED-tv’s en uiteraard genoeg mogelijkheden voor koude en warme dranken te serveren.

De bestuurder van het gevaarte zit achter een tussenwand en via een intercom kunnen de passagiers nummers aanvragen. Of zoiets. Diegene die de bus gaat besturen moet genoegen nemen met een 2,5-liter TDI, die volgens de advertentie 130 pk genereert, terwijl de kilometerstand 61.000 aangeeft. Power hoef je dus niet te verwachten. Maar goed, het is een beetje hetzelfde verhaal als een Bentley of een Rolls-Royce: je haalt er een voor de ervaring en de luxe, niet voor de snelheid.

De prijs valt alles mee

Op moment van schrijven is de minimumverkoopprijs van 64.900,00 nog niet gehaald. Je hebt nog twee dagen de tijd om te bieden. Maar als je toch goed in de slappe was zit en ‘m in een keer al wilt aftikken, dan kan je ‘m voor de vaste prijs van 72.000,00 komen afhalen in Duitsland. 16 oktober zou de eigenaar ‘m via Ebay veilen, maar aangezien er geen enkel bod is uitgebracht, heeft hij de limo er opnieuw opgezet.