In het eerste deel van de samenwerking, Expedition Remastered, werden ontwerpen uit de jaren ’70 nieuw leven in geblazen. Gucci en The North Face zijn weer met elkaar gaan zitten en hebben hun tweede drop gelanceerd, onder de naam Expedition Remixed, en hebben ze de “levendigheid van de jaren negentig opnieuw uitgevonden om de look, feel en ziel van iconen te versterken.” De veelomvattende collectie voor mannen en vrouwen staat in het teken van outdoorkleding, denk hierbij aan zachte accessoires, bagage en schoenen, rugzakken, gewatteerde jassen en schoeisel.

Gucci x The North Face

Felle kleuren en verschillende bloemenprints, gemaakt in samenwerking met The North Face, staan centraal in de nieuwe collectie. Wie er van houdt om te showen, wordt op z’n wenken bediend. Haast alle items van de tweede The North Face x Gucci-collectie zitten boordevol merkemblemen- en patronen (een samensmelting van de onmiskenbare ‘Half Dome’ van TNF en de typische roodgroene GG-streep).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gucci Official (@gucci)

“The North Face en Gucci werken samen aan het tweede hoofdstuk van ontwerpen die de geest van verkenning vieren en de grenzen van traditie verleggen. De nieuwste selectie van prêt-à-porter en accessoires omarmt zelfontdekking door middel van een mix van gewaagde logo-prints, geometrische patronen en bosthema-motieven.”

Foto: Gucci

De meeste van de items zijn voorzien van een GG-print, een bloemenprint of een zachtbruine merinowol, en ze dragen allemaal het gecombineerde logo, geborduurd of als een patch. Het schoeisel in de collectie is er een verschillende in contrasten: wandelschoenen voor buiten of slippers voor binnenshuis gebruik. De genderneutrale wandelschoenen hebben een stevige rubberen gripzool en zijn gemaakt van GG-stof in combinatie met felgekleurd leer. Verder zien we nog diverse t-shirts, jassen, hoeden en ga zo maar door.

Nu online beschikbaar

De collectie zal worden gedistribueerd via een beperkt aantal winkels en pop-ups van Gucci, waar het volgens het merk eruit zal zien als een ‘schoon ijslandschap’. Een speciale productselectie zal ook beschikbaar zijn in The North Face-winkels in New York, Peking, Shanghai en Tokio, en uiteraard online op Gucci’s website.

Gucci The North Face

Foto: Gucci

Jas Gucci

Foto: Gucci

Gucci The North Face

Foto: Gucci