Bernard Arnault is de CEO van het Franse luxegoederenbedrijf LVMH (Louis Vuitton, Moët, Hennessy) en wordt momenteel beschouwd als de op drie na rijkste man ter wereld met een geschat vermogen van $ 157 miljard (Bloomberg). In 2015 liet de Fransman superjacht Symphony voor zich bouwen.

LVMH-CEO Bernard Arnault

Arnault is verder ook meerderheidsaandeelhouder van Dior en onder LVMH valt ook jachtwerf Royal Van Lent (onderdeel van het samenwerkingsverband van Feadship), waar het jacht gebouwd werd.

Het jacht was indertijd het grootste jacht ooit gebouwd door Feadship en de miljardair betaalde er $ 150 miljoen voor. Het exterieurwerk komt uit de koker van Tim Heywood en valt te herkennen aan de wit met donkerblauwe elementen, volledig bestaande uit aluminium.

Bernard Arnault

Het interieur, ontwikkeld door Zuretti Interior Desig, is ongewoon en in tegenstelling tot andere luxe jachten. De meeste vloeren en plafonds zijn omhuld met lichte houten lambrisering, aangevuld met houten meubilair en elementen van goud en natuurlijke tinten. Het jacht heeft een vleugel, een zwembad met waterval, een bioscoop en een fitness- en wellnesscentrum.

Bioscoop, diverse sauna’s en ruimte voor 20 gasten

Elders aan boord kan de het Franse modefenomeen dobberen in het stoombad of relaxen in een van de sauna’s. Dezelfde ervaring kan hij aanbieden aan 20 gasten, die kunnen overnachten in acht hutten, en een bemanning van 38 in hutten benedendeks. De twee verdiepingen zijn bereikbaar via de twee liften. Zijn eigenaarssuite heeft een eigen terras met uitzonderlijk uitzicht op zee en zelfs een aparte sauna.

Feadship Symphony

En wat is nou een jacht zonder tender? Aan boord is een hoop waterspeelgoed opgeslagen, waaronder springkussens, een glijbaan, jetskies en zeebobs. Haar achterdek heeft een zwembad en haar boeg heeft een groot helikopterplatform dat perfect is om haar eigenaar comfortabel te laten aankomen en vertrekken.