Lijkt een leven op een gigantisch drijvend appartementencomplex wat voor jou? Ja of nee: de ontwerpers van Somnio zijn al hard aan het werken aan ’s werelds grootste “jachtschip”. Het epische schip overspant niet alleen maar liefst zo’n 222 meter, maar biedt ook 39 luxe appartementen aan voor welgestelde zeevarenden om een ontspannen leven op het water te leiden.

Somnio wordt ’s werelds grootste superjacht zodra ze medio 2024 koers gaat zetten

Het megajacht is tot stand gekomen door Winch Design in samenwerking met Tillberg Design en heeft tot doel de beste delen van het leven in een superjacht te combineren met de diensten en voorzieningen van de beste vijfsterrenhotels. Verspreid over zes dekken, elk volledig aanpasbaar, zal het 33.500 GT-schip het grootste superjacht ter wereld worden wanneer het medio 2024 de zee op gaat, volgens een verklaring die op maandag is vrijgegeven.

Somnio

De bouw zal naar verwachting 600 miljoen dollar bedrag en zal worden uitgevoerd door de Noorse werf Vard onder het toeziend oog van Somnio mede-oprichter kapitein Erik Bredhe. Bredhe had eerder de leiding over The World, maar claimt dat Somnio de intimiteit van een privéjacht beter zal weerspiegelen.

In een verklaring zei hij: “Somnio, wat ‘dromen’ betekent in het Latijn, zal qua lengte en volume het grootste jacht ter wereld zijn en appartement-eigenaren de beste kwaliteit bieden die beschikbaar is op zee.” Eigenaren hebben toegang tot een ‘spectaculaire’ wijnkelder en proeflokaal met een capaciteit van 10.000 flessen, een keur aan restaurants en bars, en een strandclub aan boord met watersportfaciliteiten.

Somnio

De exclusieve appartementen, die beginnen vanaf $ 11,2 miljoen, zijn alleen beschikbaar op uitnodiging of doorverwijzing, en de identiteit van elke nieuwe eigenaar blijft een ‘goed bewaard geheim’. Naast die privacy leven de aan boord in luxe. Elk appartement is volledig aanpasbaar en kan worden uitgerust met meerdere hutten, een goed uitgeruste keuken, een fitnessruimte, een bibliotheek en een inloopkast. Ze bieden ook eetruimtes binnen en buiten om te entertainen.

Enkele hoogtepunten zijn de is de lounge in de boeg van het schip, de uitgestrekte strandclub, compleet met watersportfaciliteiten en talloze zwembaden op het hoofddek.

Milieu- en filantropische kwesties.

Er is ook medische zorg van wereldklasse beschikbaar aan boord om de bemanning en de bewoners veilig en gezond te houden. Wel zo handig, aangezien Somnio is uitgerust om naar alle uithoeken van de wereld te reizen, welk klimaat of weersomstandigheden dan ook. Verder is er onderzoeksapparatuur aan boort die wetenschappers en mariene experts zullen gebruiken om de verschillende oceaanomgevingen te verkennen. De wetenschappers zullen eigenaren ook regelmatig informeren over dringende milieu- en filantropische kwesties.

Somnio