De Titanic is zonder enige twijfel ’s werelds meest beroemde stoomschip. Het legendarische passagiersschip dat op de eerste tocht zo’n onfortuinlijke ramp kreeg te verduren, heeft jarenlang menig individu op ’t puntje van de stoel doen zitten. De film heeft iedereen waarschijnlijk minimaal 5 keer gezien en de documentaires van National Geographic zijn ons inmiddels ook niet meer vreemd. Toch is het altijd een beetje giswerk gebleven hoe de Titanic-ervaring nou echt was. Tot nu. Er wordt namelijk een exacte replica gebouwd van het schip en deze moet in 2022 te water gelaten worden voor de ‘beroemde’ tocht.

In 2022 zal Blue Star Line de Titanic II te water laten

Het plan is niet iets wat in een oogwenk tot stand kwam. Er wordt namelijk al sinds 2012 gebouwd aan de Titanic II – onder supervisie van Clive Palmer. Deze Australische ondernemer vergaard zijn fortuin onder meer met mijnwerkzaamheden en heeft het idee nooit onder stoelen of banken gestoken. In eerste instantie zou het schip al in 2016 z’n eerste tocht maken – maar een geschil tussen Palmer en het Chinese Citic zorgde ervoor dat het project gepauzeerd werd.

titanic II passagiersschip blue star line Pure Luxe

Foto: Blue Star Line.

De Titanic II is werkelijk tot in detail gebaseerd op de originele ‘onzinkbare’ Titanic. Natuurlijk hebben Blue Star Line en alle betrokken partijen wel hun best gedaan om het schip ditmaal zo veilig mogelijk te maken. Zo had de originele Titanic zo’n 2.224 passagiers aan boord, terwijl er maar plek was voor 1.178 mensen in de reddingsboten. Een ongelooflijk voorval dat heden ten dage absoluut niet voor mag komen. Daarom heeft de Titanic II maar liefst 18 gemotoriseerde reddingsboten aan boord die ieder plek aan 250 mensen bieden.

titanic II passagiersschip blue star line Pure Luxe

Foto: Blue Star Line.

Authentieke details zoals de gigantische trap in de centrale hal zijn aanwezig

Zoals gezegd is de creatie volledig gebaseerd op de originele Titanic. Zo is de trap, die met name in de film diverse malen wordt belicht, exact nagemaakt en wordt er tevens aan ieder detail gedacht in de hutten. Wel heeft het bedrijf besloten om zaken zoals maritieme instrumenten en faciliteiten op hedendaagse wijze uit te voeren. Ga er dus vanuit dat de gebruikte technologie hypermodern is.

titanic II passagiersschip blue star line Pure Luxe

Foto: Blue Star Line.

Er is werkelijk onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat de Titanic II een exterieur én interieur heeft dat ook in april 1912 zo tot de verbeelding sprak bij alle passagiers. Uiteraard wordt het schip aangedreven door enkele dieselmotoren, maar ook deze voldoen aan de hedendaagse standaarden en eisen. Kortom: ditmaal zal een tripje met de Titanic hopelijk vele malen plezieriger verlopen.

titanic II passagiersschip blue star line Pure Luxe

Foto: Blue Star Line.

Prijzen zijn nog onbekend, tickets kunnen nog niet geboekt worden

Het is de bedoeling dat de Titanic II bij voltooiing vanuit Dubai naar Engeland zal varen. Southampton om precies te zijn. Hier zal dan vervolgens gestart worden met de tocht zoals die op 10 april 1912 ook begon. Nadat de tocht van Southampton naar New York voltooid is, zal het schip de hele wereld over varen. Zo kunnen mensen overal genieten van de charme en het stukje historie wat nieuw leven in wordt geblazen.

titanic II passagiersschip blue star line Pure Luxe

Foto: Blue Star Line.

Blue Star Line heeft nog geen officiële prijzen gecommuniceerd wat betreft tickets. Wel werd meermaals duidelijk gemaakt dat er al mensen zijn geweest die bedragen tot $1.000.000 hebben geboden voor een plek. Het moge duidelijk zijn: dit project maakt veel los bij mensen. De herkenning is groot en de ‘deelname’ aan een pagina uit de historie is iets wat op veel enthousiasme kan rekenen. Er is plek voor 2.400 passagiers en 900 bemanningsleden. Deze zullen zonder twijfel snel opgevuld zijn.

Bron: The Daily Mail