Als bedrijfsauto is de Volkswagen Transporter misschien wel de populairste keuze wereldwijd. De busjes zijn alom bekend en worden ook geroemd om de eenvoudige, betrouwbare uitstraling. Opvallen zul je in ieder geval niet met de Transporter. Volkswagen gaat nu echter een vernieuwde, sportieve versie van het busje produceren. Met speciale GTI-elementen lijkt het busje ineens een stuk sportiever.

Volkswagen Transporter Sportline

De nieuwste Volkswagen Transporter Sportline klinkt meteen al een stukje sportiever. De Sportline bestaat al een tijdje, maar nu heeft deze een upgrade gekregen. Wie de auto bekijkt, valt ook direct de kenmerkende GTI-elementen op. Het Volkswagen busje heeft een sportief bumperwerk, dat ook terug te vinden is bij de GTI-modellen.

Volkswagen busje
Sportline

De grille van de auto is afgewerkt met rood, waardoor meteen duidelijk wordt dat het niet zomaar een eenvoudig busje is. Er zijn twee edities van de nieuwe Volkswagen Sportline. Allereerst is er de Sportline in een normale versie in het wit met leren stoelen. Daarnaast is er ook een zogeheten ‘Black Edition’ met zwarte 18-inchers, 30 millimeter lagere Eibach-veren, leren stoelen en geblindeerde ruiten.

De Volkswagen Transporter Sportline is niet het enige busje met een sportieve uitstraling. Zo heeft ook het Amerikaanse automerk Ford vrij recent een sportief model uitgebracht: de Ford MS-RT Transit. Dit model van Ford ziet er een stuk sportiever uit dan een normale bestelbus, maar is qua rijprestaties niet bepaald sportief te noemen.

Prestaties

Dit geldt ook voor de nieuwste Volkswagen Sportline. De 2.0 TDI levert in totaal 200 pk. Dit houdt in dat de bestelbus ongeveer net zo krachtig is als een GTI van 10 jaar geleden. Het nieuwe busje van Volkswagen accelereert van 0-100 km/uur in 9 seconden. Wil je toch liever een krachtigere bestelbus, dan kun je er altijd voor kiezen om de wagen te tunen.

Heb je interesse in deze sportieve bak, dan zal je wel even wat moeite moeten doen. De auto wordt namelijk niet gedistribueerd in Nederland. Volkswagen houdt het busje voorlopig slechts in Engeland, dus dat wordt even goed onderhandelen met een importeur. Moet je wel vragen of ze het stuur naar de linkerkant kunnen zetten.