Met 133 miljoen volgers is Charli D’Amelio de populairste gebruiker op het platform waar gemiddelde 1 miljard gebruikers per maand video’s op bekijken. De pas 17-jarige Amerikaanse was vorig jaar met € 15 miljoen de best verdienende TikTok-ster volgens zakenblad Forbes. Haar drie jaar oudere zus Dixie, de negende meest gevolgde met 56,7 miljoen volgers, staat op de tweede plaats, met € 8,8 miljoen aan inkomsten. Maar ja, het loopt ook gauw op waneer de ‘hoogste aangeschreven TikTok-sterren’ circa € 440.000 kunnen vragen voor één post’.

Wie is Charli D’Amelio?

Voordat Charli D’Amelio haar carrière op sociale media begon, participeerde ze als competitieve danseres aan wedstrijden. Eind 2019 begon ze actief met posten op TikTok, waar ze dansvideo’s op populaire nummers op het platform zou uploadden. Ze verzamelde al snel een grote aanhang. In een tijdsbestek van nog geen 10 maanden werd het account van Charli D’Amelio de meest gevolgde op heel TikTok en overtrof ze Loren Gray.

@charlidamelio♬ Its me you should be seeing – Charlene ੈ✩‧₊˚

Op deze manier wisten de D’Amelio zusjes binnen no time de eerste miljoenen volgers voor zich te winnen. Meer was daar niet voor nodig. Met 1 miljard gebruikers per maand en de beste bezoekcijfers op het internet, is TikTok reuze interessant voor adverteerders. Helemaal in het geval van de filmpjes van de D’Amelio-zussen, waarvan haast alle video’s meer dan tientallen miljoenen keren bekeken zijn.

Tiktok-sterren kunnen € 500.000 dollar (circa € 440.000) vragen voor één bericht

De grootste bron van inkomsten komt dan ook voort uit hun Tiktok-posts, waarbij bedrijven betalen voor een bericht waarin hun product wordt gepromoot. Volgens Forbes kunnen de hoogst aangeschreven Tiktok-sterren tot $ 500.000 (circa € 440.000) vragen voor één bericht: meer dan een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. En dat is nog niet eens het enige. Het succes en de naam brengt nog allerlei neveninkomsten met zich mee. Zo hebben de zusjes ook een realityreeks, een kledinglijn en een zangcarrière.

In totaal verdienden de best betaalde TikTok-sterren in 2021 volgens Forbes tezamen $ 55,5 miljoen, waarbij gemiddeld tussen de $ 100.000 en $ 250,00 per post werd verdiend. Al de topverdieners zijn onder de 25 waardoor ze goed kunnen inspelen op de doelgroep, waar ze immers zelf tot toebehoren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door cd (@charlidamelio)

Best verdienende TikTok-sterren

In een eerdere publicatie van Forbes benoemde ze Addison Rae met € 5 miljoen aan opbrengsten tot de grootverdiener van het platform. Zij moet momenteel genoegen nemen met een derde plaats, terwijl ze wel € 7,5 miljoen rijker werd. Hieronder zie je de volledige top 5.

1. Charli D’Amelio: (€ 15,5 miljoen)
2. Dixie D’Amelio: (€ 8,8 miljoen)
3. Addison Rae: (€ 7,5 miljoen)
4 Bella Poarch & Josh Richards: $ 5 miljoen (€ 4,4 miljoen)
6 Kris Collins & Avanni Gregg: (€4,2 miljoen)