Er zijn talloze superjachten waarbij de term ‘opmerkelijk’ gerechtvaardigd is, maar Asean Lady spant toch wel echt de kroon. Over smaak valt niet te twisten, maar dit in twee stukken opgedeelde vaartuig zal je niet ontgaan. Het stalen watertuig bevat kenmerkend asymmetrisch silhouet dat net zo indrukwekkend is als het prijskaartje van tientallen miljoenen.

Asean Lady doorbreekt de norm van de jachtenbouw

Het exterieur komt uit de koker van Ian Mitchell en werd gebouwd door de Chinese werf Pride Mega Yachts, die haar in 2004 afleverde bij de huidige eigenaar, de Maleisisch-Chinese Vincent Tan. Deze zakenman is de eigenaar van voetbalclubs Cardiff City, FK Sarajevo en het Belgische KV Kortrijk.

Asean Lady

Foto: Raffles Yacht Group

De ongebruikelijke vorm van het superjacht is geïnspireerd op een Proa. De Proa staat bekend om zijn lange reikwijdte en stabiliteit, twee eigenschappen die lijken te zijn doorgegeven aan de Asean Lady . In feite was het superjacht overal stevig genoeg om een ​​tsunami te overleven terwijl het in december 2004 voor anker ging bij Phuket, Thailand. Als feestspektakel kan de Asean Lady zijwaarts manoeuvreren, waarbij zowel de voor- als de achteraandrijving het aanleggen een fluitje van een cent maakt. Crashen met zo’n gevaarte is namelijk nooit plezant en kan tonnen of soms zelfs miljoenen kosten.

Foto: Raffles Yacht Group

Speciaal gebouwd voor entertainment in tropische omstandigheden

Asean Lady is speciaal gebouwd voor entertainment in tropische omgevingen. Het superjacht heeft een groot, luxe interieur met veel ramen, zodat zeelieden uit het onvoorspelbare weer kunnen blijven en toch van het uitzicht kunnen genieten. Om 18 gasten te accomendarieren zijn er acht grote passagiershutten. De hoofdsuite beslaat meer dan 158 vierkante meter en bestaat onder meer uit een eigen balkon en kantoor.

Asean Lady is door Raffles Yacht Group genoteerd op €30.500.000. Serieuze gegadigden kunnen zich eventueel melden bij de Nederlandse Diederik Brinkman, Director of Wordwide Sales bij Raffles Yacht Group. Lees alvorens hier de brochure van A tot Z door.

Foto: Raffles Yacht Group

Foto: Raffles Yacht Group