Wanneer heb je het leven uitgespeeld? Je eigen villa laten bouwen? Een Ferrari rijden? Een jachten aanschaffen? Nee, dat is allemaal verleden tijd. Wie tegenwoordig wil opscheppen met eigendommen, wordt eilandbewoner van z’n eigen lap grond in de zee. Het kost je tientallen miljoenen, maar dan resideer je wel in rust en weelde.

Eiland in de Bahama’s terug op de markt voor $ 100 miljoen

Het circa 16,2 hectare grote zelfvoorzienende privé-eiland, bekend als Little Pipe Cay, is één van de ongeveer 365 eilanden in de Exumas, een archipel in de Bahama’s. In 2018 kwam het eiland op de markt voor $ 85 miljoen. Nog geen drie jaar later en de vlakte staat alweer te koop voor $ 100 miljoen. Het eiland is ontwikkeld door Michael Dingman, een industrieel en de oprichter van Shipston Group, een investeringsmaatschappij gevestigd in de Bahama’s, volgens een persoon die bekend is met het project. Dingman stierf in 2017 en daarna belandde het eiland op de markt.

Bahama's

Foto: Frank Knight

Apart huis voor entertainment met circa 827 m2 woonoppervlak

Het eiland heeft 22 constructies, waaronder woonruimtes en bijgebouwen die de stroom- en watersystemen van het eiland huisvesten. Het hoofdverblijf meet ongeveer 492 vierkante meter, met drie slaapkamers en een overdekte veranda. Er is een apart huis voor entertainment, de Refectory genaamd, die ongeveer 827 vierkante meter beslaat met een eethoek, een pub, een fitnessruimte en een spa. Het eiland heeft ook vier gastenverblijven, elk met twee slaapkamers, evenals een personeelshuis.

Bahama's

Foto: Frank Knight

Volgens de heer de Mallet Morgan hebben de eigenaren meer dan tien jaar besteed aan de ontwikkeling van het eiland, maar speculeerde niet ze hebben geïnvesteerd. “In feite was het een liefdeswerk van 15 jaar”, vertelde hij.

Bahama’s: belastingparadijs en crypto

De makelaar van dienst wil in zijn verkoopraatje nog even extra benadrukken dat de Bahama’s tot een populair belastingparadijs behoren, evenals een broedcentrum voor cryptocurrency. Vorig jaar waren de Bahama’s het eerste land dat zijn officiële valuta in digitale vorm uitgaf.  Volgens hem kost het ongeveer $ 1,5 miljoen per jaar om het eiland te exploiteren. Onlangs, na verzoeken te hebben gekregen om het eiland te charteren voor korte verblijven, heeft de familie het beschikbaar gesteld vanaf $ 75.000 per nacht. Op het eiland zijn 11 slaap- en 14 badkamers, om in totaal 22 gasten tijdelijk te kunnen huisvesten.

Bahama's

Foto: Frank Knight

De huizen zijn in Bahamaanse koloniale stijl, met koperen daken. Elk huis is versierd met kleurrijke prints, zei hij, en alle meubels en kunst zijn inbegrepen in het aanbod, behalve een handvol persoonlijke stukken. Andere beschikbare voorzieningen/faciliteiten zijn onder meer privétoegang per helikopter, kajaks, zoetwaterzwembad en een privébubbelbad van wereldklasse. Dit privé-eiland heeft ook een uitgebreide aanlegsteiger voor zowel kleine als grote boten en een aanlegplaats voor een superjacht, evenals een watervliegtuigdok.

Foto: Frank Knight

Geen erfpacht

Little Pipe Cay is uniek omdat het een eiland in eigendom is, zei de heer de Mallet Morgan, wat betekent dat de koper de grond en het onroerend goed volledig in eigendom zal hebben. De meeste eilanden in het gebied zijn erfpacht. Makelarij Frank Knight leidt de verkoop, klik hier om het aanbod te aanschouwen.