Als rijkste man op aarde kan je gemakkelijk met je privéjet overal heen vliegen waar en wanneer je maar wil, zonder dat iemand erachter kan komen. Helaas in het geval van Tesla-CEO Elon Musk worden zijn vluchtroutes gedeeld via Twitter, zodat mensen op de hoogte waren waar Musk zich zou bevinden. Niet heel relaxt voor een man met een vermogen van $ 216 miljard.

Groot publiek voor Elon Musk zijn vluchten

Dit wil niemand overkomen of meemaken. De op een na rijkste man, Amazon-oprichter Jeff Bezos, maakt hetzelfde dilemma mee, maar in zijn geval is het ‘stalkaccount’ wat kleiner. De jongen achter het Twitter-account dat alle vluchtdetails van Musk op straat gooit telt op het moment van schrijven 123.000 volgers.

Het brein daarachter is slechts 19 jaar oud en luistert naar de naam Jack Sweeney. Zoals je hieronder ziet deelt hij alle ins en outs van de vluchten die de geboren Zuid-Afrikaan neemt. Zo weet iedereen waar en wanneer hij zich op een welk tijdstip dan ook bevindt. Eigenlijk is dit een hevige vorm van stalken, maar er is vooralsnog niets door de autoriteiten aan gedaan. Afgelopen herfst was de emmer overgelopen voor Musk en nam hij het heft in eigen handen. Hij  hij hem via Twitter met het verzoek om ermee te stoppen omdat het een veiligheidsrisico is.

Sweeney antwoordde: “Ja, ik kan het, maar het kost je een Model 3 alleen voor de grap, tenzij?”

Bizar voorstel

Musk zei: “Ik hou niet van het idee om door een gek neergeschoten te worden”, dus kwam hij met de suggestie om hem $ 5000  uit te keren in ruil dat hij het account verwijderde en stopte met het delen van zijn vluchtdetails. Elke brutale tiener zou dit accepteren en er wat moois van kopen, maar dat deed deze jonge student niet. Sweeney vroeg aan Musk: “Is er een kans om dat te verhogen tot $ 50k? Het zou een grote steun zijn op de universiteit en zou me mogelijk in staat stellen om een ​​auto te krijgen, misschien zelfs een Model 3.”

Musk is hier niet op ingegaan en houdt die $ 5000 vooralsnog bij zich, ook al is het minder dan wisselgeld voor hem. Daarentegen is Sweeney’s account helaas nog steeds actief. Toch heeft de jonge knaap er nog wat uit weten te slepen. De knul heeft worden gewisseld met zijn icoon, leerde coderen en kreeg zelfs een baan bij UberJets als parttime applicatieontwikkelaar.