Marshall Mathers, ofwel Eminem, is sinds kort lid geworden van de Bored Ape Yacht Club (BAYC). De Amerikaanse rapper kocht vorige week namelijk een Bored Ape-NFT voor 123.45 Ethereum, dat tegen de huidige wisselkoers gelijkstaat aan circa $ 460.000. Deze aankoop markeert zijn 16e bezit aan tokens van deze relatief nieuwe vorm van digitale kunst.

Eminem gaat voor NFT uit de Bored Ape Yacht Club-collectie

De Bored Ape Yacht Club is een collectie van 10.000 NFT’s op het Ethereum-netwerk. De collectie bestaat uit verveelde apen, die regelmatig voor honderdduizenden dollars per stuk verkopen en in sommige gevallen zelfs voor enkele miljoenen. Het is momentele het op één na grootste NFT-project op OpenSea qua volume. De BAYC heeft tot dusver 284.765 ETH ($ 977.6 miljoen) verhandeld in secundaire verkopen, volgens CryptoSlam. Het is een “beperkte NFT-collectie waarbij het token zelf ook dienst doet als lidmaatschap van een moerasclub voor apen.”

En laat die van Eminem nou exact op hemzelf lijken. In november twitterde GeeGazza, de maker, al dat zijn Bored Ape voorbestemd was aan Eminem en enkele maanden later heeft Eminem hier gehoor aangegeven door hem ook daadwerkelijk te kopen. De NFT-maker is er zelf eveneens tevreden mee: “Ik leef in een simulatie. Bedankt Eminem voor het kopen van mijn aap en het lid worden van de club! Krankzinnigheid. Laat me een songtekst schrijven in je volgende single.” 

Shady Holdings

Overigens is dit niet zijn eerste aankoop van een non-fungible token. Op Open Sea, een soort Marktplaats van de digitale kunst, bezit hij onder de naam Shady Holdings, uiteraard als knipoog naar zijn nummer The Real Slim Shady, nog 15 andere NFT’s.

De 49-jarige rapper heeft zijn aapachtige gelijkenis met petje de passende naam EminApe gegeven en meteen ook de proeffoto’s op zin social media gewijzigd in zijn unieke stukje code.

Eminem

Instagram-profiel van Eminem.