Gallery Aaldering. In deze autogalerie zijn auto’s te vinden van allerlei soorten en maten. De prijzen van deze wagens variëren van zo’n € 18.000 tot maar liefst € 1,1 miljoen. Zo staat er voor ieder wat wils, althans voor ieder met een goed gevulde portefeuille. Voor wie zelf een nieuwe moderne auto wilt gaan rijden en voor degene die investeert in een ouder model.

De oude parels van Gallery Aaldering

In 2000 heeft Gallery Aaldering in Brummen haar deuren geopend, terwijl het familiebedrijf ontstond in 1975, voor de verkoop van exclusieve auto’s en motoren. Inmiddels worden er maar liefst 3 etages aan pracht en praal aangeboden in de 20 jaar jonge galerie. Er staan sportieve nieuwkomers zoals een Range Rover Sport 3.0 en er staat ouderwetse dikdoenerij zoals een Aston Martin DB2. De collectie is erg breed en daardoor erg variërend. “De wagens die we aanbieden komen uit de jaren 1902 tot heden. De meeste auto’s zijn wel oudere modellen, maar deze zijn dan wel exclusief en in een perfecte staat”, aldus mede-eigenaar Nick Aaldering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gallery Aaldering (@galleryaaldering)

De collectie van de galerie bevat een aantal prachtige, ouderwetse parels. Deze collectie bevat dan ook ‘het neusje van de zalm’ als we Nick Aaldering moeten geloven. Zo staat er op de eerste verdieping een Talbot-Lago T150C Speciale waar een prijskaartje aan hangt van een kleine 1,1 miljoen euro. De donkerblauwe cabriolet wordt een hoogstandje uit de Franse jaren 40’ genoemd. Met net aan 1000 kilometer op de teller prijkt deze wagen voor vele kenners op de eerste plaats uit de volledige collectie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gallery Aaldering (@galleryaaldering)

Naast deze Lago zijn er nog meer oude toppers die flink de aandacht trekken. Zo is het bijna onmogelijk om de imposante Rolls-Royce Freestone And Webb 4D6 over het hoofd te zien. In deze auto komt vooral de ouderwetse luxe goed naar voren. De perfecte wagen om als elite in rond gereden te worden. Voor deze Rolls hoeft de persoon in goeden doen niet al te diep in de buidel te tasten. Voor een ruime anderhalve ton is de wagen al te koop.

Motorcollectie

Zoals gezegd staan er in de galerie ook een aantal flinke motoren te pronken. De motorcollectie is echter een stuk kleiner dan de autocollectie. Toch staan er een aantal mooie tweewielers tussen. De merken verschillen van BSA tot Benelli. “De mooiste die ik heb staan is tevens de duurste”, beweerd Aaldering. Met trots wijst hij de Harley Davidson JD 1200 aan. De motor is uniek omdat hij ‘custom made’ is. Dit soort motoren worden vaak door verzamelaars en liefhebbers gekocht. Nick geeft aan dat de motorfiets ook goed te koop is als investering, maar dat er niet veel investeerders voor in de rij staan. De Harley staat te koop in de galerie voor een krappe halve ton.