Ooit willen rijden in de bedrijfsauto van een zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen? Nou, dankzij veilinghuis Bonhams is het mogelijk. Toen Michael Schumacher in 2010 terugkeerde in de Formule 1 bij Mercedes GP Petronas, ontving hij een auto van de zaak in de vorm van deze C63 AMG. De kavel wordt op 3 februari 2022 geveild aan de hoogste bieder. “Een niet te missen kans voor de Mercedes-Benz verzamelaar.”

MERCEDES-BENZ C63 AMG STATIONWAGEN van Michael Schumacher

Deze Mercedes-Benz C63 AMG rolt over het wegdek met een 6,2 liter V8-motor onder de kap. De auto bleef tot eind juli 2010 ter beschikking van Michael Schumacher en de toentertijd luxueuze station werd voorzien van een aantal extra opties, die meer dan € 20.000 aan de catalogusprijs hebben toegevoegd.

Van 2011 tot 2015 was de auto in eigendom van een Zwitser, die verkantwoorlijke gehouden kan worden van het overgrote gedeelte van de 150.000 gereden kilometers die de teller aangeeft. In 2015 werd de stationwagen naar een monteur van Mercedes-Benz in Duitsland gereden om ‘m vervolgens af te leven in een “uitstekende staat”.

Michael Schumacher

De huidige verkoper heeft de Mercedes begin 2018 gekocht en gebruikte de ‘Merrie’ enkel en alleen in de zomermaanden.

Spiksplinternieuw setje banden en controle

Afgewerkt in zwart met bijpassend lederen interieur, wordt de 415 pk sterke Mercedes door de verkoper beschreven als in algemeen goede staat te verkeren. Vóór de veilingdatum zal de stationwagen voorzien worden van een spiksplinternieuw setje banden en nog gecontroleerd worden door een Mercedes-Benz dealer. Een niet te missen kans voor de Mercedes-Benz verzamelaar.

Bonhams schat dat de Duitse station uit 2010 afgehamerd zal worden voor tussen de €50.000 en €100.000. Begin februari zullen we weten of die schatting warm is geweest. Interesse? Klink dan op deze link om naar de desbetreffende kavel te gaan.