In augustus 2021 heeft Samsung de opvouwbare Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 geïntroduceerd, maar de Samsung Galaxy S22 moet het nieuwe boegbeeld van het Zuid-Koreaanse merk en de opvolger van de Samsung Galaxy S21 worden. Naar verwachting zal de officiële aankondiging plaatsvinden in eind januari of februari, alhoewel er al het een en ander over is ‘uitgelekt’.

De gloednieuwe Samsung Galaxy S22

Vooralsnog wijst alles erop dat er, net als vanouds, drie modellen van de nieuwe Samsung Galaxy S aan zitten te komen: een standaardversie, een Plus-versie en een Ultra-versie – voorzien van iets schermgroottes dan de S21-reeks en ingrijpende cameraveranderingen.

Een bron meldt dat het ontwerp erg gaat lijken op dat van de vorige serie, dus verwacht niet al te veel visuele nieuwkomers.
De standaard en plus versie zullen niet veel afwijken van wat we eerder gezien hebben, terwijl de Samsung S22 Ultra, die een capaciteit tot 1 terabyte krijgt, een ‘beduidend ander ontwerp’ zal krijgen.

Volgens Jon Prosser, die allerlei onuitgebrachte smartphones lekt, worden de smartphones 8 februari bekendgemaakt en komen ze 18 februari op de markt. In 2021 presenteerde de fabrikant de nieuwe S21-reeks al in januari, terwijl doorgaans februari of maart dé presentatiemaand is van de nieuwe S-toestellen. Hoe dan ook, ze komen dus binnenkort.

Techradar verwacht dat het scherm van de S22 niet veel zal afwijken van de e S21. Ook hebben zij van bronnen vernomen dat de smartphones eind oktober al in productie zijn gegaan, waardoor februari wederom een logische releasedatum zou betekenen. Gezien het wereldwijde te kort aan chips, moet het nog maar blijken waneer de S22-line-up daadwerkelijk zal verschijnen.

Hoeveel kost de Samsung Galaxy S22?

Er zijn ook nog geen prijzen bekendgemaakt, maar het heeft alle schijn dat voor de nieuwe Samsung telefoon dezelfde prijzen als de voorgaande editie gehanteerd gaat worden. Dat houdt in dat de standaardversie € 849 gaat kosten, de Plus € 1.049 en dat de Ultra verreweg de meest kostbare wordt met een prijskaartje van € 1.249.