Tuurlijk weten we dat de woningmarkt in Amsterdam, en daar ver buiten, naar de knoppen is, maar eens in de zoveel tijd kom je van die absurde aanbiedingen tegen. Ditmaal verplaatsten we ons naar de Kinkerstraat in Amsterdam-West waar een “Charmant studio-appartement van circa 26 m²” wordt aangeboden voor € 275.000.

Woning van bijna 3 ton in Amsterdam: “Ideaal voor starters en studenten”

€ 10.000 per vierkante meter betalen in Amsterdam lijkt meer regel dan uitzondering te worden. Voor een pand in Oud-Zuid valt dit enigszins te verwachten, maar ook in steeds meer andere stadsdelen worden dit soort absurde bedragen de nieuwe norm. Tuurlijk zijn er ouders die dit soort bedragen neerleggen voor zoon- of dochterlief, maar wanneer de makelaar het benoemt als “ideaal voor starters en studenten”, gaat het toch wat ver.

Amsterdam

Het appartement ligt in stadsdeel Oud-West, op de tweede verdieping boven een hip koffietentje in de Kinkerstraat. Dankzij de hoge raampartijen heb je wel een fijn uitzicht over de Bilderdijkkade. Daarbij is de open keuken van alle gemakken voorzien en is het studio-appartement bedekt met een laminaatvoer.

Volgens de makelaar is er verder nog ruimte zat om een knusse zithoek en een kleine eettafel te plaatsen. De slaapkamer kan een tweepersoonsbed verwelkomen en de badkamer is voorzien van een zwevend toilet en een inloopdouche. En dan zijn we er haast wel.

Absurde vierkantemeterprijs

De ligging is daarentegen wel ideaal, met diverse supermarkten, restaurants en cafés op steenworp afstand. Toch verantwoord het niet de vierkantemeterprijs van € 10.577. Daarbij is de toekomstige eigenaar ook nog eens € 122 per maand kwijt aan servicekosten. 

Ideaal voor starters en studenten

En dan te bedenken dat haast overal wel wordt overgeboden. Waar gaat dit heen? Enfin, zie het aanbod hier op Funda of check hieronder nog een aantal beelden van de Amsterdamse studio.