Wie z’n sportieve bolide flink op z’n staart wil trappen is haast nergens beter af dan in Duitsland. Een Tsjechische multimiljonair reed met krankzinnige snelheden, waarbij hij zijn handen zelfs even van het stuur haalde, in een Bugatti Chiron over de Autobahn – ter irritatie de Duitse autoriteiten.

Tsjechische multimiljonair en zijn Bugatti Chiron

Het gaat om Radim Passer, een 58-jarige zakenman, ontwikkelaar, investeerder en een heuse internetsensatie uit Jihlava, Tsjechië. Volgens Forbes bedraagt zijn vermogen 6,6 miljard Tsjechische kronen, omgerekend € 271 miljoen. Opmerkelijk is tevens dat hij de enige Tsjech is die een Bugatti Chiron bezit en hij heeft ook de sleutels van een Veyron.

Hij plaatste op zijn YouTube-kanaal een video waarin te zien is hoe hij andere medeweggebruikers op Duitse autobaan, tussen Berlijn en Hannover, in zijn Bugatti Chiron met een 8,0-liter quad-turbo W16-motor voorbij raast. In feite was de topsnelheid die de miljonair bereikte gek genoeg om het Duitse Ministerie van Transport pissig te maken. “We danken God voor de veiligheid en de goede omstandigheden, want we hebben de snelheid van 414 km/u kunnen halen!”, schrijft zijn zoon, die naast zijn vader zat, op Instagram.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radim Passer Jr. (@radim_passer_jr)

Het ministerie van Transport verklaarde dat het “elk gedrag in het wegverkeer verwerpt dat leidt of kan leiden tot het in gevaar brengen van weggebruikers” en dat “alle weggebruikers zich moeten houden aan de regels van de verkeersregels.” Passer zei dat hij de snelheidsstunt daarom ook expres om 5.00 uithield, zodat er weinig weggebruikers op het wegdek waren, en beweert dat “veiligheid een prioriteit was, dus de omstandigheden moesten veilig zijn.” Hoewel het Duitse ministerie van Transport misschien niet blij is met wat Passer heeft geflikt, hebben strafrechtelijk geen voet om op te staan.

Lamborghini Aventador S, Porsche 911 Turbo S,  Bentley Continental Flying Spur en Bugatti Veyron

Overigens is dit geen primeur voor de Tsjech. In 2015 raasde hij met ook al met 402,5 km/u over een Duitse autobaan met zijn Bugatti Veyron, toentertijd een record op de openbare weg – voordat het een paar jaar later werd overtroffen door de Koenigsegg Agera RS. Passer deed in de afgelopen maand ook verschillende andere snelheidsritten op de Autobahn met onder meer een Lamborghini Aventador S, Porsche 911 Turbo S en een Bentley Continental Flying Spur.