Ondertussen zal de naam Kwebbelkop bij de meeste Nederlanders wel een belletje doen rinkelen. Hij is een internationale grootmacht op YouTube (met 14,9 miljoen abonnees), toch is hij is niet de grootste gaming YouTuber met een Nederlands paspoort. Dat is namelijk Jelly. Ze hebben daarentegen wel honderden video’s samen opgenomen en zijn goed bevriend. Toch besloot Kwebbelkop, Jordi van den Bussche, meer individuele content te maken en terug te verhuizen naar Nederland. Jelly leeft ondertussen het jetsetleven in Monaco.

Zijn vriendschap met Kwebbelkop

Misschien was dat niet zijn meest verstandige keuze qua bereik, want  de video’s op Jelly’s kanaal worden ongeveer ongeveer vier keer zoveel bekeken als die van Kwebbelkop. Maar dankzij diverse daadkrachtige investeringen van Kwebbelkop doen de views er niet meer toe. In de video waar hij een rondleiding gaf aan JayJay Boske door zijn penthouse in Amsterdam vertelde Van den Bussche dat hij in principe nooit meer hoeft te werken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jelly (@jelly)

Jelly zit momenteel bijna op de 23 miljoen abonnees terwijl Kwebbelkop er 15 miljoen heeft. Een paar jaar geleden was Kwebbelkop nog de grotere, maar de inhaalslag van Jelly heeft een grote afstand tussen de twee kanalen opgebouwd. Met ruim 8 miljoen abonnees meer dan de nummer twee, is de 25-jarige veruit de grootste gaming-Youtuber uit Nederland

Hij maakt Engelstalige video’s en upload ongeveer twee keer per dag, waarin hij voornamelijk Minecraft en GTA V speelt met andere bekende YouTubers. Vroeger namen Kwebbelkop en Jelly samen video’s op met een andere Engelstalige YouTuber genaamd ‘Slogoman’. Kwebbelkop verliet de groep en zijn plek werd al snel ingenomen door een Deense YouTuber, Crainer. Hij zit momenteel bijna op de 8 miljoen abonnees en profiteert optimaal van het vertrek van Kwebbelkop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jelly (@jelly)

Wie is Jelly?

Enfin, door naar Jelle van Vucht, oftewel Jelly. Hij studeerde video en audiovisie in Eindhoven, maar hij kon gemakkelijk van zijn YouTube-inkomsten leven en besloot daarom met zijn opleiding te stoppen om zich volledig op YouTube te storten.

De geboren Limburger woont momenteel in Monaco. Iedereen weet dat dat onbetaalbaar is met een modaal inkomen. Website Naibuzz wordt het vermogen van Jelle van Vucht geschat rond de $ 55 miljoen. Volgens hen krijgt elk land uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië over het algemeen $ 2 – $ 12 per 1000 weergaven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jelly (@jelly)

Dat tikt redelijk aan als je bijna elke dag upload met minimaal 200.000 views. Dan hebben we het nog niet eens gehad over branded posts of andere samenwerkingen. Deze leveren natuurlijk ook een hele hoop op omdat hij zo’n enorm bereik heeft. Daarnaast heeft hij ook nog zijn eigen merchandise, zoals haast iedere YouTuber, voor zijn jongere publiek die als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Verder rijdt hij ook nog een aantal prachtige wagens, waaronder een gifgroene Lamborghini Huracán (€ 318.207), een Porsche Panamera Turbo S (€ 200.000) en als kers op de taart nog een Ferrari F8 Tributo (€ 300.000).