Dan Bilzerian, de zelfbenoemde ‘King of Instagram, poseert dagelijks met een harem aan bikinimodellen, rookt wiet alsof zijn leven ervan afhangt en leeft ogenschijnlijk de ‘American Dream’. Deze levensstijl kan hij bekostigen door zijn verleden als professionele pokerspeler, zijn vermogende vader, Instagram-inkomsten en een aantal ondernemingen. Ook al worden er veel vraagteken bij gezet, claimen diverse bronnen dat hij een vermogen vertegenwoordigt van om en nabij de $ 200 miljoen. En dan loop je weleens tegen dit soort calamiteiten aan.

Verzameldrang van Dan Bilzerian

Naast een rijkelijke verzameling aan (sport)wagen, vastgoed en geweren heeft hij ook een passie voor horloges. Nou ja, passie gaat wat ver. Hij lijkt alles lukraak aan te schaffen, ongeacht het verhaal erachter of de gecompliceerdheid ervan. Dat neemt niet weg dat zijn collectie en bestaat uit tientallen stukken van iconische merken als Rolex, Audemars Piguet, Hublot én Richard Mille.

Hij bezit zelfs zoveel Richard Milles dat hij sporadisch vergeet welke modellen hij ook alweer allemaal in bezit heeft. Eerder deze week deelde de Amerikaan een story op Instagram waarin hij neerslachtig toegaf: “Ik heb hetzelfde horloge twee keer gekocht.” Daarmee doelt Bilzerian op een Richard Mille RM 65-01 Automatic Winding Split-Seconds Chronograp dat indertijd van de lancering werd aangekondigd as het “meest complexe uurwerk dat ooit de Richard Mille-werkplaatsen heeft verlaten”.

Richard Mille

Foto: Richard Mille

Kleurrijke Richard Mille RM 65-01

Het uurwerk werd onthuld in 2020 en het moet de belichaming zijn van zo’n vijf jaar ontwikkeling. De titanium modificatie een geheel andere, sportievere identiteit aan het uurwerk. Dit wordt verder benadrukt door de heldere kleuren die de tijdgegevens op de wijzerplaat verfraaien. Samengesteld uit 480 afzonderlijke onderdelen, is het imposante horloge uitgerust met een onberispelijke afwerking. De achterkant van de kast van saffier biedt een boeiend beeld van dit complexe mechanisme en de rotor met variabele geometrie.

Al deze compliciteiten tezamen zorgen voor een prijskaartje van ongeveer $ 310.000, wat gelijk staataan € 275.000.